• 瀏覽: 6,462
  • 回覆: 44
  • 追帖: 1
邵志堯: 經濟增長,我國如高鐵,香港如跑車,自己人工如單車,無樓燈尾都追唔到

https://www.youtube.com/watch?v=BN7dc47icP8

軟淡燈尾都追唔到,bye bye 了
唔買寶馬,Benz,都要買返架二手日本車先
最緊要上車先進入香討影片區

提示: 違規內容已被屏蔽
好好既比喻

唔上車, 搭唔上資產升值既列車, 單靠自己人工(單車), 無論點努力, 都冇可能追上列車既人, 差距只會越來越遠 

雷神:
1. 騎功硬凈
2. 平衡力好
3. 走位靈活
4. 搶閘迅速
5. 應變能力強
6. 步速智慧高
引用:
原帖由 望見巨乳P圖 於 2021-1-9 09:55 AM 發表

分析透撤,一針見血
Agree

回覆 引用 TOP

其實美元貶左7-8%

港樓上年平均。其實已跌了。港樓非常落後。隨時爆上追落後。

Someone is sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago.  

If you don't find a way to make money while you sleep, you will work until you die.   

Never test the depth of river with both the feet.  - Warren Buffett
引用:
原帖由 你假誠 於 2021-1-9 01:27 PM 發表

其實美元貶左7-8%

港樓上年平均。其實已跌了。港樓非常落後。隨時爆上追落後。
而家港樓大落後
美元貶7%
深圳樓升左30%

正義或許會遲來
但永遠會得到彰顯
引用:
原帖由 edbe 於 2021-1-9 02:07 PM 發表

而家港樓大落後
美元貶7%
深圳樓升左30%
所以樓價爆大升

回覆 引用 TOP

將軍澳升緊喎

不能同意更多

大環境、大方向下的經濟效應, 已是不能改變的事實, 上車也是人人的目標。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chkwong 於 2021-1-9 12:36 AM 發表

邵志堯: 經濟增長,我國如高鐵,香港如跑車,自己人工如單車,無樓燈尾都追唔到

https://www.youtube.com/watch?v=BN7dc47icP8

軟淡燈尾都追唔到,bye bye 了
唔買寶馬,Benz,都要買返架二手日本車先
最緊要上車先
咁點解唔上 高鐵?

點解香港十幾萬個億萬富翁,唔買撚晒啲樓,點解香港還有咁多樓賣

不要美金,只愛黃金 !!
引用:
原帖由 異域存在了達人 於 2021-1-9 02:25 PM 發表

將軍澳升緊喎
將軍澳係樓市火車頭

正義或許會遲來
但永遠會得到彰顯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edbe 於 2021-1-9 02:07 PM 發表

而家港樓大落後
美元貶7%
深圳樓升左30%
港樓追落後

回覆 引用 TOP

無限QE, 全球股市齊齊創新高, 香港股市同樓市今年都會係咁情況 

雷神:
1. 騎功硬凈
2. 平衡力好
3. 走位靈活
4. 搶閘迅速
5. 應變能力強
6. 步速智慧高
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]