• 瀏覽: 2,834
  • 回覆: 18
  • 追帖: 5
大家可留低按揭 Offer 等大家互相參考下
剛收到SCB Offer
Loan size>5M
H+1.35, rebate 1%, 有mortgage link, 按保 65折

係其他地方見到
Loan size>4M
Citi
H+1.3, rebate 1%, 有mortgage link, 按保 65折
BOC
H+1.35, rebate 0.8%, 有mortgage link

HSB
H+1.38, Rebate 0.8%, 有mortgage link
ICBC
H+1.35 Rebate 1%, 有mortgage link

Load size>6M
HSBC
H+1.33, rebate 1%, 有mortgage link
交行
H+1.3, rebate 1%, 有mortgage link

全部 Cap 2.5%

BOC 差唔多

正義或許會遲來
但永遠會得到彰顯

回覆 引用 TOP

禾而家h+1.24 ,應唔應該轉?

引用:
原帖由 胡姫爸爸 於 2021-1-7 06:10 PM 發表

same here, 但係我唔夠4球

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 胡姫爸爸 於 2021-1-7 06:10 PM 發表

睇下 rebate 可唔可以 cover 多左既息同律師費
但轉完再過兩年再轉個息比 H+1.3 又高就變左愈轉愈高息,長遠唔抵

回覆 引用 TOP

Loan size 5M, 馬拉松批咗H+1.38,1% rebate。算唔算高?🤔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lion_123 於 2021-1-7 05:13 PM 發表

大家可留低按揭 Offer 等大家互相參考下
剛收到SCB Offer
H+1.35, rebate 1%, 有mortgage link, 按保 65折

係其他地方見到
Loan size>4M
Citi
H+1.3, rebate 1%, 有mortgage link, 按保 65折
BOC
H+1.35, rebate 0.8%, 有mortg ...
可唔可以寫埋Cap

回覆 引用 TOP

引用:

我都係H+1.24%, 希望年尾去返1.24%或以下, 星星加銀行有1.5%以上回贈就perfect, 轉按5M又可以攞回贈同cash out.

回覆 引用 TOP

將軍澳南最好又多配套

回覆 引用 TOP

其實差好小

回覆 引用 TOP

Cap 依家全部都係2.5%

回覆 引用 TOP

我收到星星最多都係total 1.35 rebate

回覆 引用 TOP

R 下 1.35 or below
不過都係睇個別人工&信貸 record

回覆 引用 TOP