• 瀏覽: 104,547
  • 回覆: 375
  • 追帖: 24
引用:
原帖由 hkgals 於 2021-1-8 04:58 PM 發表

守到既人唔會多, 除非資金很多, 中途波幅好多人落連上唔番, 追車又未必追得番晒,
8083 唔似3738 不斷上, 調整唔會太深時間又短
3738 6月頭, 剛好半年重係2.2 今日收17.5
3738有美國背景,是主板流通盤

WEI200929

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 hkgals 於 2021-1-8 04:58 PM 發表

守到既人唔會多, 除非資金很多, 中途波幅好多人落連上唔番, 追車又未必追得番晒,
8083 唔似3738 不斷上, 調整唔會太深時間又短
3738 6月頭, 剛好半年重係2.2 今日收17.5
嘩3738呢個癲半年8倍

引用:
原帖由 大埔s700i 於 2021-1-8 06:40 PM 發表

嘩3738呢個癲半年8倍
重要唔洗點抖, 唔洗點回, 就再爆上

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wei200929 於 2021-1-8 04:46 PM 發表

香港股民由于受到過去玩財技仙股的影響,一般都不會買中國有贊,買中國有贊呢D人都是看懂中國有贊行業。等中國有贊全部股權注入再轉主板后,那就是中國有贊騰飛時
買得少才30萬本金, 亦因為本少微不足道, 我可以長擺4,5,6年唔理
成日感覺體量輕的容易幾倍十倍, 重磅如騰訊強係強但再幾倍十倍就很難很難了
搏大霧, 一於就長綫一點睇下有冇驚喜先   

回覆 引用 TOP

2013有貨,諗緊入埋8083

引用:
原帖由 whyme1989 於 2021-1-10 07:40 PM 發表

2013有貨,諗緊入埋8083
二只都拿下就最好,三五年後那只優質就留低哪只堅持長線投資,我二只都有,但我還是看好8083多些

WEI200929
引用:
原帖由 wei200929 於 2021-1-10 10:05 PM 發表

二只都拿下就最好,三五年後那只優質就留低哪只堅持長線投資,我二只都有,但我還是看好8083多些
Thx ching

回覆 引用 TOP

3.50元重倉買入一支股票方達控股,無數次想要賣掉他,每天都在跟自己思想作鬥爭,還是拿住了,今天終于也看到了希望,我會繼續拿好這支股票!加油!好股好賽道,潛力大中美合作稀有品種,下車過早是最大的風險,緊跟擁抱高瓴資本

WEI200929

回覆 引用 TOP

還有赤子城科技09911未暴發,上次爆上2元多無賣,不知呢只股會不會再次爆發

WEI200929

回覆 引用 TOP

郁了

回覆 引用 TOP

今日saas全爆發,有贊微盟高歌猛進,可喜可賀

WEI200929

回覆 引用 TOP

今日有贊又高唱愛歌。。。。。。。看來今年三月上市滿三年了,有足夠條件轉主板加入港股通,那時有贊就是真正顯露出估值,入了港股通大陸客有得炒了,到時真正能看到有贊上千億的價值,等待利好還有49%股權注入

WEI200929

回覆 引用 TOP

走左

引用:
原帖由 fb5094740 於 2021-1-15 12:25 PM 發表

走左
SAAS龍頭股是騰訊快手主要合作者,快手就快上市了,你可能會賺少好多,有贊連破新高,上升空間已打開,破千億市值不是夢

WEI200929
引用:
原帖由 wei200929 於 2021-1-15 12:31 PM 發表

SAAS龍頭股是騰訊丶快手主要合作者,快手就快上市了,你可能會賺少好多,有贊連破新高,上升空間已打開,破千億市值不是夢
等回一回下

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]