• 瀏覽: 119,108
  • 回覆: 6
  • 追帖: 23
引用:
原帖由 wei200929 於 2021-1-4 11:20 AM 發表

有贊股份還未完全注入公司,也不是主板也不是港股通,等其完全注入轉主板成為港股通后,呢只有贊才能看出其真正的成長價值,saas的行業中國發展得較為滯後,現今有贊才是小荷才露尖尖角只有堅持恆心耐心等待其成長
流通量低都升唔起, 流通量多, 咪重難升?

另外有CHING 提到SHOPF, 唔好話要追到佢, 追到3738 個價已經偷笑

熱賣及精選
引用:
原帖由 大埔s700i 於 2021-1-4 04:42 PM 發表

我1.9幾有10萬股
有排數錢喎👍

回覆 引用 TOP

有啲散水FEEL, 2013 都接近高位收

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大埔s700i 於 2021-1-5 11:51 PM 發表

無啦啦呢兩日真係升到癲左16% 11%
升完已經由高位跌番10%,

相2013 好硬由唔夠10蚊升上黎17個幾, 今日叫回下又收番17附近

引用:
原帖由 大埔s700i 於 2021-1-8 04:39 PM 發表

我本金30萬而已沒買很多, 10倍變300萬
我還是早點洗洗睡
守到既人唔會多, 除非資金很多, 中途波幅好多人落連上唔番, 追車又未必追得番晒,
8083 唔似3738 不斷上, 調整唔會太深時間又短
3738 6月頭, 剛好半年重係2.2 今日收17.5

引用:
原帖由 wei200929 於 2021-1-8 04:46 PM 發表

香港股民由于受到過去玩財技仙股的影響,一般都不會買中國有贊,買中國有贊呢D人都是看懂中國有贊行業。等中國有贊全部股權注入再轉主板后,那就是中國有贊騰飛時
上年太多跌9成既股, 都係急升, 就算主板股都急跌,
8 字頭既股真係入既CHING唔多, 或者注數唔大, 大注既都係超短線

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大埔s700i 於 2021-1-8 06:40 PM 發表

嘩3738呢個癲半年8倍
重要唔洗點抖, 唔洗點回, 就再爆上

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]