• 瀏覽: 83,369
  • 回覆: 410
  • 追帖: 60
5-hour仍然強

熱賣及精選
如果轉勢 希望師兄可以提醒一下..

引用:
原帖由 kamwing553 於 2021-1-13 11:36 AM 發表

我是即市捕足,你們可能跟不上!
現在5 min -day 圖仍然是強的

配合埋分圖突破才買入或沽出的

9:24 是強強強,我要買上,又要在群吹🐔⋯⋯

曾經拜讀過一本期貨書,是台灣人,佩服他一日可炒過百轉,真的儍眼,教怎樣做1-3類人。所以分出四類人,1-2類人已經可以緃橫期貨,如做埋第三類就要耐力了,當然要學懂圖形教學,上升趨勢是怎樣,下跌又是怎樣,移動平均線怎樣分佈,期指市場變幻莫測,分秒必爭,不求學他百份百,有他五成功力已經可以
今早在9:16分已經確認昇勢,但我要再確認一會先追入看上昇,炒期貨不需要炒多,看準機會就可必殺了。

分鐘圖已經突破了,5分鐘-15分鐘有強烈支持,不買上?難道要沽落。
炒期要順勢。學會感恩,賺了點頭一聲多謝
😇

引用:
原帖由 kamwing553 於 2021-1-13 11:36 AM 發表

即市吾對路,就要cut

原帖由 分析王 於 2021-1-13 10:30 AM 發表 

咁你仲唔快D加入佢既群? 仲喺度做乜?

=,= 我1 年前GOOGLE search期指第一次開始留意嘅貼,然後就係以個forum搵學習嘅方法

你好一年前我搜過你D貼睇過,見你可以幾點幾點獲利覺得你好勁,能夠短長揸,仲可以用5秒圖炒利害,但估唔到咁都俾人話=,=........

黎以到同你打聲招呼

引用:
原帖由 1KK9 於 2021-1-13 03:37 PM 發表

原帖由 分析王 於 2021-1-13 10:30 AM 發表 

咁你仲唔快D加入佢既群? 仲喺度做乜?

=,= 我1 年前GOOGLE search期指第一次開始留意嘅貼,然後就係以個forum搵學習嘅方法

你好一年前我搜過你D貼睇過,見你可以幾點幾點獲利覺得你好勁,能夠短長揸,仲可以用5秒圖炒利害,但估唔到咁都俾人話=,=........

黎以到同你打聲招呼
有料怕乜比人話!我行我素
有成績就是一切,真槍實彈
好過一啲吹水倉

引用:
原帖由 kken168 於 2021-1-13 03:55 PM 發表

有料怕乜比人話!我行我素
有成績就是一切,真槍實彈
好過一啲吹水倉
岩啊 所以佩服你 加油

引用:
原帖由 kken168 於 2021-1-13 12:22 PM 發表

曾經拜讀過一本期貨書,是台灣人,佩服他一日可炒過百轉,真的儍眼,教怎樣做1-3類人。所以分出四類人,1-2類人已經可以緃橫期貨,如做埋第三類就要耐力了,當然要學懂圖形教學,上升趨勢是怎樣,下跌又是怎樣,移動平均線怎樣分佈,期指市場變幻莫測,分秒必爭,不求學他百份百,有他五成功力已經可以
今早在9:16分已經確認昇勢,但我要再確認一會先追入看上昇,炒期貨不需要炒多,看準機會就可必殺了。

分鐘圖已經 ...
https://youtu.be/6GSpNMThEpM

你係唔係講佢?

中國冶金科工集團有限公司主席
引用:
原帖由 劉本仁 於 2021-1-13 05:14 PM 發表

https://youtu.be/6GSpNMThEpM

你係唔係講佢?
台灣有好多強人,香港就冇乜邊個特別高手,其實睇吓吸收下無妨,炒炒吓你有自己的一套,
鑽研一下你可能都是高手,好過一D乜野波浪大師12345abc之類,成日得個假設,當然佢都有追隨者嘅,但炒即市短打,不適合我
當年有一個叫薛家寶波浪理論,呢個就強很多了

引用:
原帖由 kken168 於 2021-1-13 05:24 PM 發表

台灣有好多強人,香港就冇乜邊個特別高手,其實睇吓吸收下無妨,炒炒吓你有自己的一套,
鑽研一下你可能都是高手,好過一D乜野波浪大師12345abc之類,成日得個假設,當然佢都有追隨者嘅,但炒即市短打,不適合我
當年有一個叫薛家寶波浪理論,呢個就強很多了
香港都可能有好多但隱藏左,每日見到期指交易咁多,總有些係強者,樓主都係其中一個

至於波浪真係好講主觀性,個個定浪頂浪底都唔同,同埋好事後孔明feel。

睇左自由人YouTube, 台灣勁人真係好多,作者都講過佢算係差個個。

中國冶金科工集團有限公司主席
事後孔明⋯⋯呢個就係我所講嘅虛無飄渺啊

引用:
原帖由 劉本仁 於 2021-1-13 05:43 PM 發表

香港都可能有好多但隱藏左,每日見到期指交易咁多,總有些係強者,樓主都係其中一個

至於波浪真係好講主觀性,個個定浪頂浪底都唔同,同埋好事後孔明feel。

睇左自由人YouTube, 台灣勁人真係好多,作者都講過佢算係差個個。
炒期上綱睇多D,學多D!
看多D有關方面的書籍,同埋要輸吓$
你就會成長。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]