• 瀏覽: 83,315
  • 回覆: 410
  • 追帖: 60

收工

熱賣及精選
引用:
原帖由 bmwX3 於 2021-5-5 10:12 AM 發表

收工
你成績吾多穩定!

心情有波動

平時睇開的[url=Investing.com]Investing.com[/url]有點問題,可能更新之類!
這樣就利用自己經驗來炒賣,其實sp strade 都好多野睇到,只是習慣問題!
以前冇investing 的時候都係咁炒,有只是多一個選擇確認一D野。
市況:
一早巳經是全強開出,策略是逢低吸納,小試就3張買上,有時食幾廿點,再看15-30分鐘圖又是強硬姿態守往D位,我再在突破點再買上3張!當然可以看多一點,但按照自己策略行事,有了劇本,只能跟隨!
有時心意一轉,又不平倉,
市況一樣可以除時逆轉,所以每日都要set 定個目標,呢個先係炒期貨攻略之道!
我最鬼憎啲蛋散,成日講呢鋪食100啦呢鋪200點啦,呢鋪300點啦!
根本唔需要理會他們做好自己已經夠足夠。
夠數又收工了。

引用:
原帖由 kken168 於 2021-5-5 12:14 PM 發表

平時睇開的Investing.com有點問題,可能更新之類!
這樣就利用自己經驗來炒賣,其實sp strade 都好多野睇到,只是習慣問題!
以前冇investing 的時候都係咁炒,有只是多一個選擇確認一D野。
市況:
一早巳經是全強開出,策略是逢低吸納,小試就3張買上,有時食幾廿點,再看15-30分鐘圖又是強硬姿態守往D位,我再在突破點再買上3張!當然可以看多一點,但按照自己策略行事,有了劇本 ...
無錯唔洗理人  成日即市時群組D人叫  睇佢地不如專心炒

90後股市新手
尋晚 investing 已經死機了

引用:
原帖由 kitmen128 於 2021-5-5 09:14 PM 發表

尋晚 investing 已經死機了
好似成日都死機

90後股市新手

輸錢

引用:
原帖由 bmwX3 於 2021-5-6 10:53 AM 發表

輸錢
今日好好炒喎,點解會輸?你用咩工具?大家研究下,我係呢度都學到好多嘢,互相幫忙都好呀.

勝利真的會沖昏頭腦,贏不需要檢討,在逆勢時先考功夫⋯⋯
不是自己的平時行為,居然走去接刀!真該死!
一早巳經贏咗2萬有多,已經諗住收工,但又比D數字吸引了!
最尾果注輸了90點,有點不明不白!就是之前贏得太容易,有點輕視了市場,用4500元買了個教訓!
一失手就要收緊自己的策略,炒到明天星期五,我要暫停一星期炒期攻略了。

引用:
原帖由 kken168 於 2021-5-6 01:47 PM 發表

勝利真的會沖昏頭腦,贏不需要檢討,在逆勢時先考功夫⋯⋯
不是自己的平時行為,居然走去接刀!真該死!
一早巳經贏咗2萬有多,已經諗住收工,但又比D數字吸引了!
最尾果注輸了90點,有點不明不白!就是之前贏得太容易,有點輕視了市場,用4500元買了個教訓!
一失手就要收緊自己的策略,炒到明天星期五,我要暫停一星期炒期攻略了。

你係邊個位做錯?無時間睇唔到?

引用:
原帖由 MMA0817 於 2021-5-6 02:12 PM 發表

看一吓圖一

引用:
原帖由 MMA0817 於 2021-5-6 02:12 PM 發表

引用:
原帖由 kken168 於 2021-5-6 02:14 PM 發表

嘩!係10:23呢個位買上?破晒你設定的ST和平均線和做出一浪低一浪形態,係好正嘅沽出位才對?當時係根據咩原因決定買上的?等大家參考下唔好犯同樣錯誤都好?

引用:
原帖由 MMA0817 於 2021-5-6 01:19 PM 發表

今日好好炒喎,點解會輸?你用咩工具?大家研究下,我係呢度都學到好多嘢,互相幫忙都好呀.
有幾好炒?

90後股市新手
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]