• 瀏覽: 44,118
  • 回覆: 202
  • 追帖: 55
香港期指好古惑有時唔跟指標。好多假動作

90後股市新手

回覆 引用 TOP

嘩,大股神,勁喎,一睇就知住堅離地城

回覆 引用 TOP

最近工作很忙,冇乜時間炒!
今日分鐘圖來了個終極下跌6個浪,搏夜期反彈一個浪都吾太過!

回覆 引用 TOP

今日真是蠱惑的bar,開出來是弱弱弱,但在三萬點邊沽又有點尷尬!等等等
在9:45分轉晒強喎在群說。
強強強帶動下,抽了又抽到位就平倉了。
最近波幅驚人,夜期都可以三百點上落deep V,小點心血和定力都搞到頭暈眼花。
所以來緊會輕裝上陣炒賣!

回覆 引用 TOP

今日仲古惑所有指標向上來個千跌

90後股市新手

回覆 引用 TOP

上星期收到個消息,我用開的周生生證券公司話吾做了,他們說一係轉倉去其他證券行或者沽曬D股票,過返D$!
星期五我把所有股票沽出,其實都算幸運,呢個星期大上大落,又大插。都好嘅比我休息吓重整旗鼓,重申再出發。

回覆 引用 TOP

上星期收到個消息,我用開的周生生證券公司話吾做了,他們說一係轉倉去其他證券行或者沽曬D股票,過返D$!
星期五我把所有股票沽出,其實都算幸運,呢個星期大上大落,又大插。都好嘅比我休息吓重整旗鼓,重申再出發。

回覆 引用 TOP

今日期貨又跌千多點,都吾知點解上星期全部走晒D股票,諗起都神呀!
其實有一日有個朋友,不嬲都冇炒開股票,忽然打比我居然問我期權D野!吓!炒期權!真係〇嘴。
呢D情況我對市場有點介,心,況且又要轉行炒,沽曬佢!
現在期貨郁吓都幾佰上落,大行情都成千點,小點思維都比佢玩死。
今早弱弱弱全開,我都合埋睇沽空,到位就平,因為一棍除時100點,什麼都可以化為烏有。

回覆 引用 TOP

日升日跌易玩

90後股市新手

回覆 引用 TOP

今早美期反彈,港股100%全收!雖然港股反彈,但行的是下行趨勢,縱使出了強強強,我都不敢買上!賺錢的全是沽空,可能星期五的大散,使我不敢買上呢!
今日的技術位全部都要爭持一段時間,才有明顯的勝負,只感覺都難炒!

回覆 引用 TOP

3月2日今日是強強強開出,但開市不久已經要試吓低位29300,而5分圖至30分鐘圖是沒有穿位的,當去到一個點,就是突破位的開始,但沒有野是絕對的,視乎搏還是吾搏!
當全強一開就有強勁的衝刺 ! Set 定位平倉。
聽聞又是波哥搞衰個市!殺落果段沒有動作,只在群說!
轉勢出全弱弱弱了!
但比想像中跌得多!呢D市有反彈冇昇幅。
下午出手的動作,又是搵姑姑,沽果.刻被夾了,我沒有理會,反而出必殺位我加油沽出,就在3:02分,之後就食吓散歺,執吓紙皮8點又食,20點又食,十多點又食,其實我都在試探一下D必殺位,但不能炒太多,會出亂子的,夠數就點頭一聲多謝!

回覆 引用 TOP

為什麼我不過夜,實在風險太高了,今早高抽反下,在29000邊沽空是不值搏,當時仲諗住會出低位!幸好我沒有追沽,定一定神等出方向,在9:40出全強強強,在群只說一聲⋯強!
跟就跟,我只是憑經驗告訴我,大行情又來了1-30 已經強裂訊號,行多一段60min ,
更加確認🔪⋯⋯
沈晚仲諗住會去1月29日的低位,今日即市強強強!我只信圖表的說話!
今日更精彩的是在3:24分,說了一句魚尾留返比人吃吧!一會後,真的回返200多點!
有時計得太盡了,今日罕見在群由頭吹到尾。幸好力保不失。賺2萬多元,指定動作點頭一聲多謝!

回覆 引用 TOP

未開市已經在群說,全弱弱弱,當時群已經蠢蠢欲動,!
今日都感覺有大行情,開出時全弱弱弱的狀態,但圖形是上行趨勢,真是有點亂,在10:02 分抽上的陽,還以為轉勢,但我看了15-60的圖後,我是要穿位出大行情而再沽空。
但還在橫行階段的時候,我已經在必殺位遊走,當然要手急眼快啦!
在29000關位前好淡拉鋸,但勢頭向下!一穿位就275xx😅
今日看真一點我在2月23日,全面股出股票,看返都覺得神呀😎

引用:
原帖由 kken168 於 2021-3-5 12:28 AM 發表

今日都感覺有大行情,開出時全弱弱弱的狀態,但圖形是上行趨勢,真是有點亂,在10:02 分抽上的陽,還以為轉勢,但我看了15-60的圖後,我是要穿位出大行情而再沽空。
但還在橫行階段的時候,我已經在必殺位遊走,當然要手急眼快啦!
在29000關位前好淡拉鋸,但勢頭向下!一穿位就275xx😅
今日看真一點我在2月23日,全面股出股票,看返都覺得神呀😎 ...
司兄你點樣可以日日三四百點 ??你每一日會做多少套 TRADE ??

期指巿場是化骨池,
練好武功才好去撈金銀珠寶 .
LIFE IS FANTASTIC --- 信誓蛋蛋

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kken168 於 2021-3-5 12:28 AM 發表

今日看真一點我在2月23日,全面股出股票,看返都覺得神呀😎 ...
司兄你點樣可以日日三四百點 ??你每一日會做多少套 TRADE ??

期指巿場是化骨池,
練好武功才好去撈金銀珠寶 .
LIFE IS FANTASTIC --- 信誓蛋蛋

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]