• 瀏覽: 4,349
  • 回覆: 27
  • 追帖: 2
剛巧見到電話有廣告,原來係荃灣本灣水產開幕,睇返先知原來是康城Fresh既超細佬,證明發展商都係偏向將軍澳,無論Donki定Fresh都一樣,但係都會恭喜荃灣,終於有啲似樣啲嘅超市

引用:
原帖由 明日冰凍的樓奴 於 2020-12-5 09:59 AM 發表

剛巧見到電話有廣告,原來係荃灣本灣水產開幕,睇返先知原來是康城Fresh既超細佬,證明發展商都係偏向將軍澳,無論Donki定Fresh都一樣,但係都會恭喜荃灣,終於有啲似樣啲嘅超市
建華的

https://hk.mobi.yahoo.com/news/電子支付-建華打造無現金超市取代街市-街坊呻-試過重覆畀錢-101831913.html

建華打造無現金超市取代街市 街坊呻:試過重覆畀錢

馬鞍山耀安街市去年5月停業進行翻新,翻新後於本月7日重新開幕變成「本灣水產」。新街市採用無現金支付方式,據場內的宣傳指,無現金支付方便快捷「免找續免排隊」。惟街坊們大呻「唔方便」,認為街市新不如舊,產品種類較以往少,「唔收現金都唔知老人家點買餸」。

回覆 引用 TOP

新不如舊呢句句最貼切

回覆 引用 TOP

香港D烏槽街市
一早應改進或淘汰

大丈夫
性情如火
力拔山河
引用:
原帖由 明日正低能AA 於 2020-12-5 12:37 PM 發表

街市有街市嘅客路,點解要所有街坊都行你嗰套?

新式街市對於買嘢嘅人係舒服嘅,但係價錢呢?
冇話一定要行

我咪話要改進
即係做得整潔D

大丈夫
性情如火
力拔山河

回覆 引用 TOP

口氣不小

回覆 引用 TOP

正呀餵

大丈夫
性情如火
力拔山河
引用:
原帖由 bigmouth2006 於 2020-12-5 02:13 PM 發表

正呀餵

依家係康城?

引用:
原帖由 明日正低能AA 於 2020-12-5 12:26 PM 發表

本灣水產周圍開分店,咩叫康城Fresh既超細佬???
垃圾灣Donki一定係荃灣嘅契弟啦!
垃圾灣Beans一定係荃灣嘅契弟啦!
人哋康城嗰間20,000尺,你荃灣嗰間都唔知有冇1000尺,證明荃灣冇生意

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 明日冰凍的樓奴 於 2020-12-5 02:18 PM 發表

依家係康城?
荃錦中心

大丈夫
性情如火
力拔山河

回覆 引用 TOP

新開都無咩人,都唔知遲啲點算

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]