• 瀏覽: 10,162
  • 回覆: 137
  • 追帖: 2
呵呵25萬個新供應  夠一百萬港人居住  而且可以無限擴大 因為無維港保護條約限制

硬好:供應越多 樓價越升

https://ps.hket.com/article/2820373/【明日大嶼闖關】立法會財委會大比數通過工程研究撥款   涉資5.5億?mtc=60037

農地、棕地,唔知會唔會加快釋出 

引用:
原帖由 kokoko 於 2020-12-4 08:35 PM 發表

農地、棕地,唔知會唔會加快釋出 
襯明日大嶼未起好 快快賣左佢 成25萬個單位新供應 再加大量青壯人口外流 依家唔賣 十年後邊個要呀?

good news

正義或許會遲來
但永遠會得到彰顯

回覆 引用 TOP

好嘢,錢要出下先有入,要有流轉經濟先至好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jasons1 於 2020-12-4 08:41 PM 發表

襯明日大嶼未起好 快快賣左佢 成25萬個單位新供應 再加大量青壯人口外流 依家唔賣 十年後邊個要呀?
捐地起公屋

回覆 引用 TOP

拍板通過,未來農地唔值錢。地產商拿拿聲願 意獲賠償交返畀政府

無建制派內鬼敢反對 順利通過

引用:
原帖由 陳知英 於 2020-12-4 20:55 發表

拍板通過,未來農地唔值錢。地產商拿拿聲願 意獲賠償交返畀政府
敢平敢賤賣比政府仲有價講 開天價搶政府錢等拎去曬太陽

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jasons1 於 2020-12-4 08:24 PM 發表

呵呵25萬個新供應  夠一百萬港人居住  而且可以無限擴大 因為無維港保護條約限制

https://ps.hket.com/article/2820373/【明日大嶼闖關】立法會財委會大比數通過工程研究撥款   涉資5.5億?mtc=60037
正,激死李瓜瓜

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sunday8999 於 2020-12-4 08:55 PM 發表

無建制派內鬼敢反對 順利通過
十幾年前,果個地產建設商會副主席仲惡過貪曾
阿爺話明係行政主導...
近來本地咁多內房發展商,事出未必無因  

引用:
原帖由 jasons1 於 2020-12-4 08:24 PM 發表

250,000個新盤?幾多年後啊?唔好講啲唔講啲啦🙄

引用:
原帖由 南區宇宙的師兄 於 2020-12-4 09:05 PM 發表

250,000個新盤?幾多年後啊?唔好講啲唔講啲啦🙄
東涌填海2017年立法會批准撥款 今年年中 3年就有地交俾房委會起樓

明日大嶼規模大好多 所以大嶼2030年開始有樓花賣 之後十至十五年一路有地賣 有地起居屋

之後仲會起多七百公頃 唔夠再填多一千公頃都得

引用:
原帖由 jasons1 於 2020-12-4 09:15 PM 發表

東涌填海2017年立法會批准撥款 今年年中 3年就有地交俾房委會起樓

明日大嶼規模大好多 所以大嶼2030年開始有樓花賣 之後十至十五年一路有地賣 有地起居屋

之後仲會起多七百公頃 唔夠再填多一千公頃都得
係囉😌 10年後嘅事喎😂😂

仲要唔知有啲咩人出嚟反對😌

董建華八萬五,梁振英房屋計劃,23年一事無成!要多謝啲咩人呢?😉

支持填海,唔益鄉親

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]