• 瀏覽: 989
  • 回覆: 17
  • 追帖: 3
各位c兄,小弟在珠海斗門入手1間,但因為疫情一路返唔到去,宜家已經決定4號返去隔離,因為月尾就收樓,必須要返去做好銀行按揭,根據俾我資料都準備緊,想問返銀行流水係唔係即係月結單?如果我直接去銀行申請流水需要咩條件?小弟真係好多唔識,麻煩晒大家

上傳唔到相片,上傳咗上網

香港半年銀行簿流水,如冇簿,去香港銀行打印,好像收30多元。

流水就係銀行嘅出入紀錄

引用:
原帖由 球皇碧咸 於 2020-12-2 03:28 AM 發表

各位c兄,小弟在珠海斗門入手1間,但因為疫情一路返唔到去,宜家已經決定4號返去隔離,因為月尾就收樓,必須要返去做好銀行按揭,根據俾我資料都準備緊,想問返銀行流水係唔係即係月結單?如果我直接去銀行申請流水需要咩條件?小弟真係好多唔識,麻煩晒大家

上傳唔到相片,上傳咗上網
樓契 ,6個月的糧單 ,住址證明, 單身/結婚證明  身分證果d

引用:
原帖由 保安員叔叔 於 2020-12-3 09:18 PM 發表

香港半年銀行簿流水,如冇簿,去香港銀行打印,好像收30多元。
感謝c兄,我去咗銀行,收咗250,佢印1個月要250,印1年都係250,所以最後印1年,同埋要2日,好彩我2號去搞,趕得切今日4號早上去攞,晏晝就要去隔離

引用:
原帖由 angeltsy 於 2020-12-3 09:34 PM 發表

流水就係銀行嘅出入紀錄
係呀,唔該晒,已經準備好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 球皇碧咸 於 2020-12-4 02:55 AM 發表

感謝c兄,我去咗銀行,收咗250,佢印1個月要250,印1年都係250,所以最後印1年,同埋要2日,好彩我2號去搞,趕得切今日4號早上去攞,晏晝就要去隔離
澳門係幾多厘

引用:
原帖由 jasonwong 於 2020-12-4 12:16 AM 發表

妳經紀會同妳講清楚既
個經紀我問過,但因為第一次,我自己網上印嘅同國內銀行出嘅好唔同,所以都係去咗銀行

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 糖果12 於 2020-12-4 02:50 AM 發表

樓契 ,6個月的糧單 ,住址證明, 單身/結婚證明  身分證果d
係嘅,一切都準備好,宜家等聽早10點收檢疫報道,話返去一定要彩色打印出嚟,如果唔係國內未必過到關

引用:
原帖由 球皇碧咸 於 2020-12-4 02:57 AM 發表

係嘅,一切都準備好,宜家等聽早10點收檢疫報道,話返去一定要彩色打印出嚟,如果唔係國內未必過到關
恭喜你收樓啊 。澳門按揭會平啲嗎

引用:
原帖由 糖果12 於 2020-12-4 02:56 AM 發表

澳門係幾多厘
澳門唔知wo,我響珠海海買,因為老婆本身有一套外母送,所以哩套第二套要5厘5

引用:
原帖由 球皇碧咸 於 2020-12-4 02:58 AM 發表

澳門唔知wo,我響碟子海買,因為老婆本身有一套外母送,所以哩套第二套要5厘5
你係邊間銀行搞按揭?我個間係中山

引用:
原帖由 糖果12 於 2020-12-4 02:58 AM 發表

恭喜你收樓啊 。澳門按揭會平啲嗎
佢有香港按同大陸按,但如果我響香港搞要7份公證,我又要乜都見唔到交晒俾人,自己唔太放心,因為我算夫妻第二套俾咗4成,小弟今年先31都儲得幾辛苦,所以唔夠膽交俾人

引用:
原帖由 糖果12 於 2020-12-4 03:01 AM 發表

你係邊間銀行搞按揭?我個間係中山
招商銀行呀,我嘅盤本身就係招商嘅,所以搵返佢地自己銀行會好d,珠海斗門招商依雲華府

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]