• 瀏覽: 3,090
  • 回覆: 30
  • 追帖: 1
真係建議珠海,國策30年深圳參與唔到,宜家30年珠海唔好錯失,國家要求珠海係100年不落後城市

引用:
原帖由 球皇碧咸 於 2020-12-2 03:30 AM 發表

真係建議珠海,國策30年深圳參與唔到,宜家30年珠海唔好錯失,國家要求珠海係100年不落後城市
Zhuhai for sure !!
cos it is next to Macau, Oriental Monte Carlo !!!!
No need to find excuse la !!!!!

回覆 引用 TOP

鄉講最好

關都吾駛過

條街又夠靜 一張大枱坐二人

回覆 引用 TOP

三揀一必定揀珠海
衹要一日有習主席
珠海嘅發展唔會停
優惠政策亦不斷有
直至成為超級城市

回覆 引用 TOP

廣州唔好咩?

最緊要係人流多
珠海得果200萬人,新發展之餘仲要樓價唔平

回覆 引用 TOP

精明投資者首選人口最集中最多的一線城市

首選-深圳
次選-佛山
再次 -廣州(太大邊緣地區很遠)

引用:
原帖由 油站謝皮的P圖 於 2020-12-2 04:58 PM 發表

精明投資者首選人口最集中最多的一線城市
真係要去到咁遠投資先係精明?叫我地去重慶投資,重慶人口3500萬,係人口最多既城市。佢又係直豁市,仲唔係一線城市?不過,重慶又幾有前景下,我有個friend岩岩都入左一間黎投資,話擺10年。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 油站謝皮的P圖 於 2020-12-2 05:01 PM 發表

首選-深圳
次選-佛山
再次 -廣州(太大邊緣地區很遠)
我擺既話
首選 肇慶
次選 珠海
次次選 江門又或者其他大灣區城市,但一定唔包深圳,佛山同廣州
個logic係,大灣區基建建設愈多,愈方便,只會愈老利樓價落後既地方,升幅就愈可觀。所以,廣東西/珠江西 前景一定好過廣東中或廣東東。橫掂投資擺位不設時限,我咁擺法長期一定贏。

大陸樓今日唔抵買了

中國可持續發展水平最高的城市不是北上廣深,而是它!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jasonwong 於 2020-12-2 01:44 AM 發表

珠海、中山、江門 投資邊度好滴 !
香討散戶區,一定係珠海同中山,自己諗啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 amypat 於 2020-12-2 05:22 PM 發表

我擺既話
首選 肇慶
次選 珠海
次次選 江門又或者其他大灣區城市,但一定唔包深圳,佛山同廣州
個logic係,大灣區基建建設愈多,愈方便,只會愈老利樓價落後既地方,升幅就愈可觀。所以,廣東西/珠江西 前景一定好過廣東中或廣東東。橫掂投資擺位不設時限,我咁擺法長期一定贏。
大灣區內,一個深圳就帶起珠中莞惠,廣佛就孖公仔,肇慶江門就最落後。國家政策當然助貧,吸引投資!包尾唔洗罰仲有獎!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]