• 瀏覽: 8,364
  • 回覆: 77
  • 追帖: 2
藍田麗港城13座中低層E室,實用687平方呎,屬套3房戶型,單位向東北,望1期商場景,近日以低價838萬元易手,呎價低見12,198元。同座同室高層單位於上月初以939萬元易手,最新易手中低層單位成交價低101萬元,差距達11%,而銀行對上址估價為903萬至938萬元。

原業主放盤叫價995萬元,現劈價157萬元,約16%沽出單位。

https://ps.hket.com/article/2817 ... 呎價低見1.2萬元?mtc=60037

升定跌不需多言,以家先走,難

引用:
原帖由 高大不安的希望 於 2020-12-1 08:47 PM 發表

藍田麗港城13座中低層E室,實用687平方呎,屬套3房戶型,單位向東北,望1期商場景,近日以低價838萬元易手,呎價低見12,198元。同座同室高層單位於上月初以939萬元易手,最新易手中低層單位成交價低101萬元,差距達11%,而銀行對上址估價為903萬至938萬元。

原業主放盤叫價995萬元,現劈價157萬元,約16%沽出單位。

https://ps.hket.com/article/2817392/【直擊單位】藍田麗港城3房838萬元成交 呎價低見1.2萬元?mtc=60037
平過天水圍 一浪低過一浪

都係買唔起  80萬俾9成按就得

回覆 引用 TOP

逃生門已關

回覆 引用 TOP

呢個單位低層同高層景觀差好遠呀。

附件

BBAC36D4-DFF1-4B02-9186-7605444AA7C0.jpeg(95.53 KB)

2020-12-1 09:21 PM

引用:
原帖由 douglaslui 於 2020-12-1 09:21 PM 發表

呢個單位低層同高層景觀差好遠呀。
點樣差都冇可能萬二蚊呎

引用:
原帖由 高大不安的希望 於 2020-12-1 09:21 PM 發表

點樣差都冇可能萬二蚊呎
差不多吧,939萬同838萬價格差11%,每一層合理價差1%。

939萬嘅係23樓,呢單838萬睇個view層數應該3、4樓左右。

附件

8EAC2ECD-A5E9-4CD7-BF8E-FC78E2BF3DD0.png(127.92 KB)

2020-12-1 09:32 PM

引用:
原帖由 douglaslui 於 2020-12-1 09:32 PM 發表

差不多吧,939萬同838萬價格差11%,每一層合理價差1%。

939萬嘅係23樓,呢單838萬睇個view層數應該3、4樓左右。
你睇返銀行估價,你點樣講都冇用

引用:
原帖由 douglaslui 於 2020-12-1 09:32 PM 發表

12000蚊尺,難以置信

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 高大不安的希望 於 2020-12-1 09:32 PM 發表

你睇返銀行估價,你點樣講都冇用
硬好無法面對

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 高大不安的希望 於 2020-12-1 08:47 PM 發表

https://ps.hket.com/article/2817392/【直擊單位】藍田麗港城3房838萬元成交 呎價低見1.2萬元?mtc=60037
10樓就估903萬
但一去到6樓竟然只係820萬
呢幾層發生乜事?

PS 9樓E 5月都賣906
如果真係10樓,買家就真係買得平。

引用:
原帖由 wize 於 2020-12-1 09:44 PM 發表

10樓就估903萬
但一去到6樓竟然只係820萬
呢幾層發生乜事?

PS 9樓E 5月都賣906
如果真係10樓,買家就真係買得平。
凶宅檔案 (lagunacityhk.com)

真係要賣家先知~

引用:
原帖由 indialettuce 於 2020-12-1 10:16 PM 發表

凶宅檔案 (lagunacityhk.com)

真係要賣家先知~
永遠都係極低層凶宅垃圾房,得㗎啦明㗎啦

呢個單位無記錯係對住商場既垃圾房出口。5樓幅圖下面個方形閘就是。
睇11月成交都見實呎52X 既優質兩房都賣到超過800萬

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 高大不安的希望 於 2020-12-1 11:01 PM 發表

永遠都係極低層凶宅垃圾房,得㗎啦明㗎啦
可以睇定啲先~

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]