• 瀏覽: 10,428
  • 回覆: 87
利嘉閣地產皇牌屋苑海逸分行(B組)首席聯席董事潘立信表示,紅磡海逸豪園3座頂層單位,實用面積約527方呎,建築面積約664方呎,採兩房間隔,外望享內園景。單位原開價950萬元放售,其後劈價75萬或約8%,最終日前獲買家以875萬元承接,折合實用面積呎價約16,603元,建築面積呎價約13,178元。

據了解,原業主約於2006年2月,以約320萬元購入上述單位,持貨約14年,現轉手帳面獲利約555萬元,物業升值約1.7倍

https://ps.hket.com/article/2815113/海逸豪園頂層兩房沽875萬 劈價75萬?mtc=60037

高峰期過千萬而家跌穿埋900萬仲要話冇跌嘅唔該醒我

回覆 引用 TOP

八球幾買到海逸頂層大兩房,紅磡啲硬好應該無法面對,特別係居屋扮私樓嗰個屋苑嘅業主

呢件抵買喎。

回覆 引用 TOP

不到10%

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 高大不安的希望 於 2020-11-28 03:34 PM 發表

利嘉閣地產皇牌屋苑海逸分行(B組)首席聯席董事潘立信表示,紅磡海逸豪園3座頂層單位,實用面積約527方呎,建築面積約664方呎,採兩房間隔,外望享內園景。單位原開價950萬元放售,其後劈價75萬或約8%,最終日前獲買家以875萬元承接,折合實用面積呎價約16,603元,建築面積呎價約13,178元。

據了解,原業主約於2006年2月,以約320萬元購入上述單位,持貨約14年,現轉手帳面獲利約55 ...
海逸豪園3座頂樓冇搭,又冇天台,875萬點叫平?呢D另類單位可以作準嗎???

引用:
原帖由 op42 於 2020-11-28 04:18 PM 發表

海逸豪園3座頂樓冇搭,又冇天台,875萬點叫平?呢D另類單位可以作準嗎???
冇𨋢?

引用:
原帖由 高大不安的希望 於 2020-11-28 04:22 PM 發表

冇𨋢?
好似美孚咁,頂樓無到要行樓梯架,如果正常單位賣875就真係平,但呢D另類單位就

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 op42 於 2020-11-28 04:18 PM 發表

冇天台?

同估價一樣價錢,算合理!

果邊 D 業主好多都獅子開口……叫高 一兩球!

回覆 引用 TOP

呢d 單位邊有得炒,唔係自住一早要放

引用:
原帖由 商界古信箱 於 2020-11-28 04:27 PM 發表

冇天台?
天台係公家地方,而且四圍冇圍欄,情況和美孚相似

引用:
原帖由 史密龍 於 2020-11-28 04:32 PM 發表

呢d 單位邊有得炒,唔係自住一早要放
呢D單位自住客一定唔買啦,日日行樓梯又晒又熱又怕漏水

回覆 引用 TOP

平成咁!

回覆 引用 TOP

引用:

佢樓齡都唔係舊

居然有啲咁奇怪嘅設計

八百幾萬,老實講。 我都唔會買。

唔爭嗰一百萬,日日行一層我真係接受唔到

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]