• 瀏覽: 11,464
  • 回覆: 45
  • 追帖: 1
唔抽藍月亮?

熱賣及精選
到底東東一個B 頭定分兩個A 中好

引用:
原帖由 cowisstarting 於 2020-11-27 11:51 PM 發表

恆大估值平華潤一倍,物業面積仲要係多5倍
唔好諗, 兩隻抽哂咪冇樹

引用:
原帖由 nch8888 於 2020-11-28 03:03 AM 發表

驚彈弓手,荒唐鏡咁,彈出彈入
哦~
我以為取消會扣手續費既~

大家好,我是新手,請多多指教。
從一個應該熟悉論壇的人,到一個網上白痴,連自己都不知自己是誰了
我自問尊重別人那就好了
早於十多年前就有網友勉勵我「豈能盡如人意,但求無愧於心」
昔日的網友全部一個不留、不知所終,相信無法找回,就如逝去的都只能留在記憶當中
引用:
原帖由 快樂的飛機師 於 2020-11-28 03:16 AM 發表

邊日做孖展都一樣比咁多息,冇分別的。
多謝指教~
原來係咁~
呢個真係唔知~
我以為早一日做代表借多一日~

從一個應該熟悉論壇的人,到一個網上白痴,連自己都不知自己是誰了
我自問尊重別人那就好了
昔日的網友全部一個不留、不知所終,相信無法找回,就如逝去的都只能留在記憶當中
引用:
原帖由 你假誠 於 2020-11-28 03:28 AM 發表

首日孖唔系為了限息。因都系一樣。而系怕無得借。太熱的銀行都會爆或唔知咩事提前cut...

遲孖也有著數。睇多幾日睇倍數再調整注額。市本金少的。若有其他正野撞期可級時分注。因銀行孖無得抽飛。
原來係咁~ 有道理~
嘩, 你好叻, 知好多野~
Thanks!

我自問尊重別人那就好了
引用:
原帖由 288328832883 於 2020-11-28 06:20 AM 發表

樓下高手解答咗

孖展期一般/平均/大約得2.5-3日
(各銀各券開截孖吾同,另外吾計凸然爆額)
計息日就無論銀券 無論各賭仔邊日落注金額幾多
一致都係收咁多天息
今次京冬融資計息日收為陸天

姦姦銀券孖額度吾同 消耗量/息率/ 客量/ 飛有幾大
一般散戶靠過去記錄/經驗/網資信去估
估孖額會吾會借爆/幾時爆/爆完會否重啟孖額

如果券吾會爆 大把水
相信會少咗好多 ...
多謝數字哥詳盡解釋~
厲害!!

我search到:
「抽飛指認購新股時要從所有申請者中抽取一定的比例,中籤者才可認購新股。」

我唔知原來證券行做孖展有抽飛的情況。
咁抽唔中咪即蝕手續費同利息?
就算中籤可抽新股都唔一定抽得中~
咁即係好似抽兩次咁?

我自問尊重別人那就好了
驚就唔好啦

藍月亮?
笑話, 分分鐘唔係今年TIM

藍月真係晒氣 推到2099年都未招

引用:
原帖由 理想王子 於 2020-11-29 01:17 AM 發表

藍月亮?
笑話, 分分鐘唔係今年TIM
我都係咁諗,真係浪費時間

引用:
原帖由 288328832883 於 2020-11-28 06:20 AM 發表

樓下高手解答咗

孖展期一般/平均/大約得2.5-3日
(各銀各券開截孖吾同,另外吾計凸然爆額)
計息日就無論銀券 無論各賭仔邊日落注金額幾多
一致都係收咁多天息
今次京冬融資計息日收為陸天

姦姦銀券孖額度吾同 消耗量/息率/ 客量/ 飛有幾大
一般散戶靠過去記錄/經驗/網資信去估
估孖額會吾會借爆/幾時爆/爆完會否重啟孖額

如果券吾會爆 大把水
相信會少咗好多 ...
師兄問多一句。
因為每抽一手都要畀1.0077%的手續費。
如果抽十手只中一手, 咁九手的手續費就會蝕咗畀佢。
咁其實一般黎講係咪熱門果啲抽一手最著數?
(因為如果熱門的話你抽多幾手都唔見得會派多畀你)

我自問尊重別人那就好了
引用:
原帖由 top11 於 2020-11-30 02:19 AM 發表

師兄問多一句。
1.0077%是甚麼費?
點刀好 已計入成本了

熱們又吾大隻可分派手數吾多
抽一手等同抽獎
佢定到3%派率刀得
即如果有一萬注抽一手 得三百注中一手

睇你點睇乜叫著數

引用:
原帖由 top11 於 2020-11-30 02:19 AM 發表

師兄問多一句。
.
你抽10手就扣起10手加佣金及各項印花稅。
如果分得一手,就淨係計一手的總值和佣金、印花稅。
其餘果9手連1.0077%的$會全數退回🔙給你。
相信你會明.....

.

引用:

師兄問多一句。
手續費通常50/100, 中唔中都收,有D會免收
1.幾%係中幾多手先計,唔中唔計

🀄➕1️⃣
_________
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]