• 瀏覽: 19,950
  • 回覆: 114
  • 追帖: 2
香港樓價咁貴,要上車真係唔易,諗住平平地喺泰國買個單位仔,做air b&b又好,自住又好,抵唔抵投資呢?

抵就抵既, 個邊物價又平D, 不過要搵間好D既公司, 唔好搞到收爛尾樓

要買必須現樓。

引用:
原帖由 老虎都要翻生 於 2020-11-26 03:37 PM 發表

要買必須現樓。
泰國其實多數樓花定現樓

引用:
原帖由 ahgochris 於 2020-11-26 03:08 PM 發表

抵就抵既, 個邊物價又平D, 不過要搵間好D既公司, 唔好搞到收爛尾樓
即係搵大公司穩陣d?

引用:
原帖由 升職記 於 2020-11-26 05:57 PM 發表

泰國其實多數樓花定現樓
兩種都有,而賣樓花的多是外國股東為主建築商。
其實現樓可考慮優質二手樓。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 升職記 於 2020-11-26 05:57 PM 發表

即係搵大公司穩陣d?
都唔一定大公司就冇事, 我有frd搵過中x都爛尾, 你要做下research

houses are for personal use only 

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 升職記 於 2020-11-26 11:22 AM 發表

香港樓價咁貴,要上車真係唔易,諗住平平地喺泰國買個單位仔,做air b&b又好,自住又好,抵唔抵投資呢?
Condo 外國人買價比本人貴點投資?Landed house 外國人又唔可以 entiled又唔會升根本仲差過馬來樓。

現在談愛國,那是愛誰的國?蔣介石的國吧?、少數人的國,他們少數人去愛吧、 一個不是人民選舉出來的政府,有什麽臉面代表這個國家?愛這樣的國家,就是對祖國的背叛。1946年.毛澤東

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ahgochris 於 2020-11-27 11:58 AM 發表

都唔一定大公司就冇事, 我有frd搵過中x都爛尾, 你要做下research
我相信「大公司」指「大發展商」,唔係大地產代理。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ahgochris 於 2020-11-27 11:58 AM 發表

我係搵南華幫手響果邊買樓既話晒都係上市公司 有保證好多 再孖間當地比較出名既發展商 就掂晒

回覆 引用 TOP

抵係抵嘅,只係回報好唔好啫

回覆 引用 TOP

宜家香港樓平咗咁多,點解唔買香港樓做投資呢?呢排租盤都好快比人搶咗

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]