• 瀏覽: 4,124
  • 回覆: 42
  • 追帖: 1
請IPO高手指教下
我係認真問,致富話今日五點就截止,我等緊大家答覆。

回覆 引用 TOP

一手4xxx , 自己計

引用:
原帖由 cy36hk 於 2020-11-25 02:25 PM 發表

一手4xxx , 自己計
我意思係,要用幾多手嘅錢,先可以攞到兩萬蚊(4手-5手)股票?
唔會抽幾多,派幾多啊?

回覆 引用 TOP

1個戶口可能要20-30手先有5手
5個戶口就2-3手有1手

可悲既少數扮多數
引用:
原帖由 dismanu 於 2020-11-25 02:33 PM 發表

1個戶口可能要20-30手先有5手
5個戶口就2-3手有1手
唔係話超額好少?
我分兩個戶口,即係要抽幾多手?
多謝指教!

回覆 引用 TOP

今次恆大物業申多少手中多少手,千萬別孖展,不信你自己睇下而家先至差不多3倍,別聽上樓那個不知道亂說害死人

引用:
原帖由 Ldkiller 於 2020-11-25 02:41 PM 發表

今次恆大物業申多少手中多少手,千萬別孖展,不信你自己睇下而家先至差不多3倍,別聽上樓那個不知道亂說害死人
唔該師兄!
我只係諗住用現金抽少少。

回覆 引用 TOP

冇乜人抽,因住一褲都係

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2020-11-25 03:24 PM 發表

冇乜人抽,因住一褲都係
所以只抽少少,買兩萬蚊左右。

回覆 引用 TOP

一開市先入,可能有破發價呢

引用:
原帖由 海邊活潑的小腸 於 2020-11-25 04:02 PM 發表

一開市先入,可能有破發價呢
唔啦,我暫時冇諗住揸呢隻股票。
只係博佢暗盤或者第一日賺少少,希望唔會輸好多。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Ldkiller 於 2020-11-25 02:41 PM 發表

立貼為證!絕對不會申多少中多少,金科甘冷都是5中1,15中2,100中8。正路恆大可參考佢派法(金科有統計孖展 1.85倍,最終超11.17倍,最終公開部份回撥到13.5%),而恆大必須超14倍先會啟動回撥,假設最終超10倍,即有10份資金追1份股,又如何做到“申多少中多少”?

自己又唔敢估

可悲既少數扮多數

回覆 引用 TOP

參考金科(超11.17倍,回多3.5%),5中1,15中2,25中3
世茂(超13.86倍,無回撥),20中1,80中2

引用:
原帖由 carlos851112 於 2020-11-25 04:43 PM 發表

參考金科(超11.17倍,回多3.5%),5中1,15中2,25中3
世茂(超13.86倍,無回撥),20中1,80中2
唔該師兄!
我已經抽咗,每個戶口抽三手,希望可以中到4手。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]