• 瀏覽: 26,978
  • 回覆: 350
  • 追帖: 34
Tesla 未來10 年圖

騰訊過去10年圖

Tesla 股價計算方法係assume 每年的賣車數目增長50%,要再大概用現在每deliver 1架車可賺到的利潤再去計算,亦包括融資成本等;股價不會跟足profit上升而上升,但我還未將能源收入及冇人駕駛的収入計數在內,所以這也只是保守估計,10年升40倍,其實唔係好誇張

引用:
原帖由 鬧鐘筒 於 2020-11-24 07:30 PM 發表

十年後20000??? 係唔撚係

引用:
原帖由 番倍 於 2020-11-24 07:31 PM 發表

你唔信,10年後搵我算帳

引用:
原帖由 鬧鐘筒 於 2020-11-24 07:32 PM 發表

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鬧鐘筒 於 2020-11-24 07:32 PM 發表

我正股長渣緊,梗係信啦。。。。

回覆 引用 TOP

網上睇過有美國基金估佢值3千樓上

回覆 引用 TOP

我一定會坐到最少 2000先走 冇人可以呃走我 d貨

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 番倍 於 2020-11-24 07:31 PM 發表

似十年後係2萬億市值

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鬧鐘筒 於 2020-11-24 07:30 PM 發表

Tesla 股價計算方法係assume 每年的賣車數目增長50%,要再大概用現在每deliver 1架車可賺到的利潤再去計算,亦包括融資成本等;股價不會跟足profit上升而上升,但我還未將能源收入及冇人駕駛的収入計數在內,所以這也只是保守估計,10年升40倍,其實唔係好誇張
呢一秒鐘,已經破了歷史新高,$543.5

回覆 引用 TOP

筒叔 305點睇 可否衝上 $1

今日升期易

回覆 引用 TOP

長揸兩隻幾年。QQ賺3倍。電車賺5倍。數錢數到手軟

回覆 引用 TOP

樓主點睇Nikola? 是否壞消息已盡出?

貪心輸錢贏 輸血不輸錢 人人去輸血

殺人不打風 落雨去離島 離家飲煉奶 見人分遺產

出獄嫌錢腥 快樂冇人格 出家冇人工 攻而無不克 戰無不勝矣
車企市值排名

附件

E0220B85-90F3-4091-9332-5C8099AE52AA.png(299.95 KB)

2020-11-24 07:55 PM

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 samsamle 於 2020-11-24 07:43 PM 發表

筒叔 305點睇 可否衝上 $1
短期炒賣I dont know

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]