• 瀏覽: 13,006
  • 回覆: 75
  • 追帖: 2

三萬幾 一尺 真係買定 驚風散 有排坐艇

引用:
原帖由 蔡群 於 2020-11-23 05:55 PM 發表

所以話你一世冇買過樓,乜都唔識
𤂌景灣九七年4百萬樓,已經升到千四萬
仲浩劫,講出嚟豬都笑鳩你白癡

如果有人97揸到依家,早已供完,又做了千幾萬身家嘅人
人地笑緊樓主做做緊租奴,學人笑人千幾萬身家

冇乜特別!

柏莊只係以一丶兩房為主,現在八九十后中佬開始出身所以需求大,
至於多人抽只是因為第一輪平,全世界嘅人去曬果度,第二輪只是自動申請再抽
之后就開始高溢價(超二萬左右都是貴)

引用:
原帖由 麻辣小王妃 於 2020-11-23 06:55 PM 發表

做浩劫,講出嚟豬都笑
四百升到千四係落後大市,亦都係"蝕左"

三房八百呎吾算大,但都得個一兩格咁大把

回覆 引用 TOP

其實啟德已經係一個好嘅例子,再加埋名城嘅成交量同價錢,都知道冇得升,如果自住都冇計,投資嗰啲真係白痴

灝景灣今日賣成千幾萬
唔好笑死人啦

正義或許會遲來
但永遠會得到彰顯

回覆 引用 TOP

總之一有淡post出, AA就全部出黎護航。就好似你掉舊屎出黎D餓狗瘋湧而出搶食屎一樣效應。

引用:
原帖由 洛高達人 於 2020-11-23 07:05 PM 發表

其實啟德已經係一個好嘅例子,再加埋名城嘅成交量同價錢,都知道冇得升,如果自住都冇計,投資嗰啲真係白痴
啟德荒有冇得升係睇入價,達標大約四成,日日聽呢度誤導再抝都冇意思,但事實係改變不到的!!
啟徳荒達標40%,荃西達標25%

引用:
原帖由 蔡群 於 2020-11-23 05:55 PM 發表

玩字?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 smallkenken 於 2020-11-23 07:06 PM 發表

總之一有淡post出, AA就全部出黎護航。就好似你掉舊屎出黎D餓狗瘋湧而出搶食屎一樣效應。
不如話你自己成世交租,其他人都係AA

回覆 引用 TOP

好酸呀! 

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 麻辣小王妃 於 23/11/2020 06:55 PM 發表

做浩劫,講出嚟豬都笑
1997年,青衣灝景灣萬人爭購,3日時間就有逾3萬個認購登記,超額189倍,條人龍由銅鑼灣世貿中心排到到紅隧入口附近。不過,之後政府推出八萬五建屋計劃,加上亞洲金融風暴嘅雙重打擊,搞到樓價大跌,唔少業主變成負資產,所以灝景灣亦被冠名為「浩劫灣」。
要捱23年, 你話唔係浩劫灣都冇人信啦,傻豬。

引用:
原帖由 蔡群 於 2020-11-23 07:48 PM 發表

1997年,青衣灝景灣萬人爭購,3日時間就有逾3萬個認購登記,超額189倍,條人龍由銅鑼灣世貿中心排到到紅隧入口附近。不過,之後政府推出八萬五建屋計劃,加上亞洲金融風暴嘅雙重打擊,搞到樓價大跌,唔少業主變成負資產,所以灝景灣亦被冠名為「浩劫灣」。
要捱23年, 你話唔係浩劫灣都冇人信啦,傻豬。
以前仲痴線,原來度度一手都咁瘋狂,二手三手就返回現實

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]