• 瀏覽: 21,833
  • 回覆: 297
  • 追帖: 2
當年所有人都說沙田好嘅時候 交通方便 有好多大型商場的時候

其實荃灣也慢慢開始掘起 直到在四年前宜家進駐荃灣開始 荃灣開始變天 隨著荃灣交通方便 元朗屯門東涌人口不斷上升 令發展商紛紛入市 無論是工廠或商舖商場起樓慢慢營造一個超級強大的協同效應

有見及此長實及華懋用高價收購MTR商場擁有權歸納己用 更有多個大型商戶進駐,幾年間已經有IEKA  DONKI  誠品 GU本灣水產 多間美食店進駐 慢慢荃灣成為新界區一哥

荃葵青不嬲同九龍係同級的

引用:
原帖由 富士康蘋果送中 於 2020-11-22 04:02 PM 發表

沙田先係新界一哥, 而且對上仲有九龍, 港島

引用:
原帖由 富士康蘋果送中 於 2020-11-22 04:02 PM 發表

荃灣除左區內傳統豪宅比較勁外, 根本全部好平好差

引用:
原帖由 荃灣贏盡將軍澳 於 2020-11-22 04:19 PM 發表

住咗荃灣超過廿年,人真係太多喇,剛剛去楊屋道街市買嘢打邊爐,多人到呢,上面兩層買菜買肉都好啲,地下買海鮮,真係唔郁得咁滯!
荃西附近舊區好多特別服務者, 街市 ,舊區窮人,

回覆 引用 TOP

荃灣太多人,住就免了,去買野都ok既

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2020-11-22 04:31 PM 發表

荃灣除左區內傳統豪宅比較勁外, 根本全部好平好差
荃灣葵青,都係都會區,市區,維港水域一部份,
即係話荃灣葵青級數,不是新界區可以媲美

引用:
原帖由 富士康蘋果送中 於 2020-11-22 04:39 PM 發表

荃灣葵青,都係都會區,市區,維港水域一部份,
即係話荃灣葵青級數,不是新界區可以媲美
是郊區, 點解成日提供錯誤資訊

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2020-11-22 04:42 PM 發表

是郊區, 點解成日提供錯誤資訊
唔好玩,荃灣葵青發展及規模,遠遠超越新界其他區

回覆 引用 TOP

引用:

此區好極端, 區內傳統豪宅算真豪宅, 比得上九龍站

荃灣響生活便利度同社區配套上, 的確有一定優勢, 但係始終係喺新界西, 去港九新界西面(最多係沙田)都掂, 但如果要去東面的話, 就要花多啲時間同費用啦。

呢個係每一個香港人都應該要思考o既問題:

香港可以冇壹傳媒;
定係可以冇TVB?

(改編自電影"寒戰"對白)
引用:
原帖由 荃灣贏盡將軍澳 於 2020-11-22 04:19 PM 發表

住咗荃灣超過廿年,人真係太多喇,剛剛去楊屋道街市買嘢打邊爐,多人到呢,上面兩層買菜買肉都好啲,地下買海鮮,真係唔郁得咁滯!
識貨

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Kai_Fong 於 2020-11-22 04:49 PM 發表

荃灣響生活便利度同社區配套上, 的確有一定優勢, 但係始終係喺新界西, 去港九新界西面(最多係沙田)都掂, 但如果要去東面的話, 就要花多啲時間同費用啦。
荃灣在香港中間位,去東面花既時間一D都唔多

引用:
原帖由 富士康蘋果送中 於 2020-11-22 04:54 PM 發表

荃灣在香港中間位,去東面花既時間一D都唔多
根本就是長征

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]