• 瀏覽: 34,235
  • 回覆: 290
  • 追帖: 18
份工壓力大想辭職 (月入38k)
有80萬手頭上嘅流動現金
每日做day trade 每日平均target 賺~2000 夠我供樓食飯生活費。。
有冇過來人試過? 你哋trade咩為主? 長遠嚟講可唔可行?

day trade 不是好方法
現在不是大長升
贏一輸九
唔走有排坐
禾個人認為,方法只有一個
就係....

80好快變8萬

欲練神功必先。。。

引用:
原帖由 中秋綠色的留言 於 2020-11-13 09:24 AM 發表

欲練神功必先。。。
輸光80萬,吸收經驗

引用:
原帖由 bloomwood 於 2020-11-13 09:07 AM 發表

份工壓力大想辭職 (月入38k)
有80萬手頭上嘅流動現金
每日做day trade 每日平均target 賺~2000 夠我供樓食飯生活費。。
有冇過來人試過? 你哋trade咩為主? 長遠嚟講可唔可行?
某一日賺到$2000就唔難,
間中一日賺到$2000都唔難,
日日都賺到$2000係好難既,一定會間中有蝕的一日。

引用:
原帖由 lampho 於 2020-11-13 09:44 AM 發表

某一日賺到$2000就唔難,
間中一日賺到$2000都唔難,
日日都賺到$2000係好難既,一定會間中有蝕的一日。
這樣day-trade 比去澳門只賭一舖2千元更難贏

香港及台灣的失智症患者,在輪子恨國黨人物及美資綠媒長期洗腦下, 每天接收無數的假新聞及各種無中生有既陰謀論, 產生了一種叫皈依者狂熱的病態, 逐漸失去對是非的基本判斷力。
樓主先去澳門試下可唔可以連續贏到20鋪大細先,得嘅話應該無問題

回覆 引用 TOP

我係新手, 會用50萬本, 每月target係賺3萬, 8,9,10月都暫時達標.

我只買巴巴, 京東, 美團, 藥明, 700呢5隻 

引用:
原帖由 atalla221 於 2020-11-13 10:00 AM 發表

我係新手, 會用50萬本, 每月target係賺3萬, 8,9,10月都暫時達標.

我只買巴巴, 京東, 美團, 藥明, 700呢5隻 
堅守原則,最重要的是找到自己能承受最差的環境,能逆轉反敗為勝的方法,這樣才百戰百勝,我認為財富不應限時限量,才能舒服沒壓力

千奇唔好信呢度D牛熊傻仔
玩day trade真係要專業級, 仲要雄厚金錢同團隊, 得80萬, 下下掉幾十萬落去贏$2000一兩日唔難, 不過遲早輸晒D本錢
當然呢度會有人同你講, 佢玩牛熊日日汁幾千唔難.....呢類通常都係9UP多...
因為識玩既唔會玩牛熊, 牛熊都係D無錢人士又想賺大錢既傻人先玩.....

炒得叻
$1000蚊買股票期權
買中升幾倍甚至幾十倍
好快變幾百萬

大部份人手持大量現金
炒得屎
結局係渣都無

引用:
原帖由 jalsen8888 於 2020-11-13 09:52 AM 發表

2,000 x 365 = 730,000

73 / 80 = 回報率 91.25%, 要投資既股票, 相對風險都會比較大.
用數字量化😅交易日無365日😅

day trade一定係炒期指
期指通常恆指開市前夜期有好位
到指數牛熊開市已經輸曬好位俾期指
莊家開市又慢幾分鐘過夜沽必走得切
牛熊莊家可以控制溢價
就算睇中都賠得少過期指好多
指數牛熊值搏率低

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]