• 瀏覽: 13,579
  • 回覆: 139
40歲仲供緊樓,是否開始會被歧視?
供樓既全部都係廿幾三十歲,自己就40歲,會唔會好尷尬?

引用:
原帖由 死啦啲青春痘 於 2020-11-5 08:59 PM 發表

點會? FP先傻仔

回覆 引用 TOP

40歲還未上車果d……………

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 死啦啲青春痘 於 2020-11-5 08:59 PM 發表

就算二十五歲開始供樓,供25年,都要供到50喎!
要40供完,咪要20開始供,仲要供20年?

http://edwardchankk.blogspot.com/
引用:
原帖由 keyman98 於 2020-11-5 11:25 PM 發表

就算二十五歲開始供樓,供25年,都要供到50喎!
要40供完,咪要20開始供,仲要供20年?
認真便輸了

回覆 引用 TOP

引用:

供滿加按買多間,所以繼續供。

回覆 引用 TOP

人地可能在供緊第四第五層樓, 又怎會歧視? 應該是羨慕。 

回覆 引用 TOP

正常供緊第三/四層樓

回覆 引用 TOP

引用:

我仔1歲已經在儲首期。

回覆 引用 TOP

而家咁低息,邊個會俾曬吖
係都做ML,剩低做其他投資啦

回覆 引用 TOP

應該好多人被歧視

回覆 引用 TOP

引用:

我41歲買樓……供樓完剛剛退休!

回覆 引用 TOP

靠自己,冇問題吖!

附件

Screenshot_20201105_112803_com.android.chrome.jpg(92.03 KB)

2020-11-6 04:09 AM

Screenshot_20201105_112826_com.android.chrome.jpg(85.54 KB)

Screenshot_20201105_113101_com.android.chrome.jpg(81.41 KB)

會!

回覆 引用 TOP

租樓日日賺 @麻辣小王妃

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]