• 瀏覽: 6,270
  • 回覆: 49
二手交投向好,個別業主調整叫價吸引買家。世紀21柏宇地產高級客戶經理李洛章表示,新近促成大埔新峰花園11座頂層連天台戶,實用面積626平方呎,3房間隔,向南,望開揚景觀。單位1個月前放盤,叫價830萬元,其後累減55萬元,減幅6.6%,獲用家以775萬元承接,實用面積呎價12,380元,低市價約8%。單位閒置一段時間才放售。原業主於1997年3月以467萬元購入上址,持貨逾23年至今轉售,帳面獲利308萬元,單位升值66%。

連特色戶都要開始低市價咁多個大市便頂得住
https://ps.hket.com/article/2789 ... 易手  低市價8%?mtc=60037

熱賣及精選
有AA介紹過呢個單位俾我,漏水嘅😑

引用:
原帖由 thunderpig 於 2020-10-30 07:45 AM 發表

甘pk

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 thunderpig 於 2020-10-30 07:45 發表

點睇到漏水?

引用:
原帖由 kkee002004 於 2020-10-30 08:29 AM 發表

點睇到漏水?
相熟Agent 講的,問我漏水嘅考唔考慮,話十零萬可以解決漏水問題

是呀,十萬可解決漏水問題,不過只維持半年至一年。

引用:
原帖由 ifeelsobad 於 2020-10-30 08:36 發表

是呀,十萬可解決漏水問題,不過只維持半年至一年。
全轉?

引用:
原帖由 高大不安的希望 於 2020-10-30 07:04 AM 發表

二手交投向好,個別業主調整叫價吸引買家。世紀21柏宇地產高級客戶經理李洛章表示,新近促成大埔新峰花園11座頂層連天台戶,實用面積626平方呎,3房間隔,向南,望開揚景觀。單位1個月前放盤,叫價830萬元,其後累減55萬元,減幅6.6%,獲用家以775萬元承接,實用面積呎價12,380元,低市價約8%。單位閒置一段時間才放售。原業主於1997年3月以467萬元購入上址,持貨逾23年至今轉售,帳面獲利 ...

引用:
原帖由 kkee002004 於 2020-10-30 08:37 AM 發表

全轉?
唔明,什麼全轉?

引用:
原帖由 ifeelsobad 於 2020-10-30 08:37 發表

唔明,什麼全轉?
全屋d喉,接口換新

回覆 引用 TOP

唔係d喉,係天台,d樓一舊天台就會滲水,我親戚價300呎天台專業防水重鋪都8萬,600呎天台何價真係唔知~

經濟日報係咪應該寫特式呀

回覆 引用 TOP

一千呎連磚做埋防漏都係十幾萬,做一次起碼廿年唔洗擔心,原來咁多人無樓廢up

上面話漏水未必係真,好多人聽到價跌就搵我籍口,但個天台真係要執下就真

成日講又平又抵,但又無買,又或者無錢買,咁就唔好學人話抵

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ifeelsobad 於 2020-10-30 08:41 AM 發表

唔係d喉,係天台,d樓一舊天台就會滲水,我親戚價300呎天台專業防水重鋪都8萬,600呎天台何價真係唔知~
你親戚錢多同懶姐,而家網購+互聯網資訊咁方便發達,自己搞萬幾文好到不得了,而且年代唔同好多工具幫忙慳咗時間和人手,村屋大把人都係自己搞,村屋個天台肯定大過你親戚啦。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]