• 瀏覽: 1,992
  • 回覆: 9
  • 追帖: 2
睇到報紙廣告話,可係珠海買新樓盤,香港銀行做按揭,請問有冇人操作過?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
可能得
以前係係澳門銀行做 或 香港銀行一筆過借 用來買樓 係香港還

但樓主要考慮 你如果香港未有物業 往後想買港樓便很難借按了

回覆 引用 TOP

珠海只有少部分樓盤可以做香港銀行按揭,絕大部分樓盤都係做大陸銀行按揭。

回覆 引用 TOP

勸你咪制,用香港銀行(注意唔係港資銀行內地分行)做按揭,除左大陸會上徵信(要睇銀行)及抵押登記,香港亦會上TU,之後香港買樓就借少好多

如果係東亞仲好笑,手續費一開始已經五萬幾蚊🤣🤣🤣

引用:
原帖由 rege 於 2020-10-29 09:28 PM 發表

如果係東亞仲好笑,手續費一開始已經五萬幾蚊🤣🤣🤣
你意思響香港東亞做按,要比五萬幾蚊手續費?

引用:
原帖由 karl2020 於 2020-10-29 09:21 PM 發表

勸你咪制,用香港銀行(注意唔係港資銀行內地分行)做按揭,除左大陸會上徵信(要睇銀行)及抵押登記,香港亦會上TU,之後香港買樓就借少好多
即係咪做港資銀行內地分行係咪呀?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 COW2323 於 2020-10-29 11:21 PM 發表

你意思響香港東亞做按,要比五萬幾蚊手續費?
你上東亞銀行香港個網睇下就清楚,不過唔出奇我十幾年前買大陸樓係東亞做按揭都一萬蚊申請費啦。

而家0.85 , 如果要香港做按揭, 我會等到 0.9 先羅 

條數唔細 ga.....

早知今日 , 何必當初

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 rege 於 2020-10-30 08:47 AM 發表

你上東亞銀行香港個網睇下就清楚,不過唔出奇我十幾年前買大陸樓係東亞做按揭都一萬蚊申請費啦。
wa..咁得人驚,乜有申請費嫁咩,唔講唔知喎

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]