• 瀏覽: 8,903
  • 回覆: 71
賣花既唔通會講d花臭咩😂

熱賣及精選
祥柒講嘢你應該掉頭走

引用:
原帖由 kelvinmf 於 2020-10-30 04:57 PM 發表

賣花既唔通會講d花臭咩😂
事實d花係靚咁又點計

好似汪敦敬咁, 過往十年睇好樓市, 樓市的確升足10年,  d人就話佢賣花讚花香
呢d只係佢眼光準, 睇岩市

社會撕裂,黑暴不斷,中美貿易戰先是問題!

引用:
原帖由 跑步人生 於 2020-10-30 05:37 PM 發表

事實d花係靚咁又點計

好似汪敦敬咁, 過往十年睇好樓市, 樓市的確升足10年,  d人就話佢賣花讚花香
仲講個google aa頭,嘉湖3房咩價呀?哈哈哈

靜待政府公佈最新失業數據, 最好分列清楚 : 失業人口分佈、職業、年齡與及人工level。

引用:
原帖由 跑步人生 於 2020-10-30 05:37 PM 發表

事實d花係靚咁又點計

汪生就算啦,佢本就係中介公司丫頭,唔通倒自己米咩? 永遠都會話升架啦,佢本來就係持份者,有利益衝突,更何況好似股市處於牛市時,個個都係股神,一個熊市過後,過去的所謂股神,個個輸到一無所有。我唔係話唱好就一定錯,但咁的時勢,中肯一些評論樓市,叫人觀望一下再作決定比較好,橫掂樓價大升的可能不高,新盤又陸續有來,盲目唱好好易令人萬劫不復,別人倒霉心裡也會咀咒你,是會折福的,禍兮福之所倚, 福兮禍之所伏,1命2運3風水,不要不信這對命運是會有影響的,好多事情其實係無影無形但又確實存在的。

不會太長,會衰10年左右

引用:
原帖由 有危就有機 於 2020-11-1 02:14 發表

汪生就算啦,佢本就係中介公司丫頭,唔通倒自己米咩? 永遠都會話升架啦,佢本來就係持份者,有利益衝突,更何況好似股市處於牛市時,個個都係股神,一個熊市過後,過去的所謂股神,個個輸到一無所有。我唔係話唱好就一定錯,但咁的時勢,中肯一些評論樓市,叫人觀望一下再作決定比較好,橫掂樓價大升的可能不高,新盤又陸續有來,盲目唱好好易令人萬劫不復,別人倒霉心裡也會咀咒你,是會折福的,禍兮福之所倚, 福兮禍之所伏 ...
對極了,但aa要搵食,唔唱點得?

引用:
原帖由 跑步人生 於 2020-10-29 09:18 AM 發表

只要一旦通關, 航空公司, 旅遊, 酒業店又大量請人, 失業只係短時間

「香港人什麽風浪未見過?疫情總有過去的一天,而住屋是長遠計劃,不會因為幾個月的疫情影響入市決定。」長實(01113)執行董事趙國雄接受本報訪問時指出,新冠肺炎疫情對樓市實際影響不大,未來樓價仍能平穩發展,只會窄幅波動。
趙國雄指出,新冠肺炎初初爆發時,的確打亂市場部署,推盤策略或會因而調整,但是大方向沒有改變。「疫 ...
失業時間也是不會很長?

裁員潮開始

曾領補貼 環亞貴賓室炒百人

本報接獲投訴,經營機場貴賓室的環亞機場服務管理集團裁員過百人,被裁員工指出,環亞6月領取保就業資助後,要求員工簽署臨時合約「共度時艱」,自願減薪一半,為期半年,如今卻大規模裁員,員工的遺散費和長期服務金將大縮水。

https://hk.appledaily.com/local/20201101/GFNPLZ2STVE33MT3PSYFPIM4QU/

引用:
原帖由 摩頂奇俠 於 2020-11-1 01:45 AM 發表

加埋國安法咪收得皮囉
國安法利香港

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]