• 瀏覽: 70,009
  • 回覆: 397
  • 追帖: 16
在新股配售表中睇到其實自己中籖2050股螞蟻,中籖率其實低得可憐,2400萬抽ipo,先中得個16萬幾……如果唔系撻Q,可能上市唔排除都會升一排。算啦,命裏無時莫強求……雖然卑咗1300蚊利息,不過都無咩心痛,個倉裡面大部分股即使今日大跌都仍然好爭氣,唯有螞蟻6688,打印屏幕以作留念

用2400萬認購三十萬股6688,利息1300蚊,真系平到笑!
點解抽?:
1. A 股果邊阿里巴巴認購30%,上邊肯定唔夠貨,北水肯定等住滬港通來香港掃貨
2.不設基石投資者,姐系大家一視同仁,大機構遲D 唔夠貨唯有系散戶手上收,價易升難跌
3.巨星投行護航,潛水機會微乎其微
4.中美無可能系11月10號前開戰
5.縱觀paypal, visa,master, 螞蟻仍有大把上昇空間,80蚊買到長綫都無得輸
6.中銀,滙豐孖展得0.5釐息,咁平實全民參與,咁一定僧多粥少,奇貨可居
7.騰訊爆升實系機構投資者玩嘢,吸引散戶追入騰訊從而鎖住你哋的錢,變相陰謀令到市場上散戶唔系好多錢抽螞蟻,騙貨
8.上午開市故意執低巴巴同港交所,陰謀製造負面假相令散戶猶疑抽螞蟻的注碼,變相又系騙貨
9.咁大陣戰實快速納入所有指數,被動基金到時需要追貨,實有得升。
10.馬雲咁把炮,ipo 搞到似諜報戰,上市一定無人咁落巨面,就算想落都難,因為唔夠貨沽唔到,執唔低股價。

綜上分析,我決定去馬

勁 

引用:
原帖由 京都花見 於 2020-10-27 03:27 PM 發表

用2400萬認購三十萬股6688,利息1300蚊,真系平到笑!
點解抽?:
1. A 股果邊阿里巴巴認購30%,上邊肯定唔夠貨,北水肯定等住滬港通來香港掃貨
2.不設基石投資者,姐系大家一視同仁,大機構遲D 唔夠貨唯有系散戶手上收,價易升難跌
5.縱觀paypal, visa,master, 螞蟻仍有大把上昇空間,80蚊買到長 ...
貸款計算機

引用:
原帖由 rrt202 於 2020-10-27 03:35 PM 發表

貸款計算機
血口噴人
休得無禮

信國家
抽螞蟻
賺爆廠

Disclaimer
The information is for reference only. Any information does not constitute advice. You should seek independent legal advice before taking action.
呢D先係力子

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

如果 萬一 或者 上市當日 下跌 都會杏加橙

引用:
原帖由 崖上一達人 於 2020-10-27 04:32 PM 發表

如果 萬一 或者 上市當日 下跌 都會杏加橙
點杏法?我本金400萬,唔系九孖,你識唔識睇我張圖?我會中晒400萬?

引用:
原帖由 京都花見 於 2020-10-27 04:42 PM 發表

點杏法?我本金400萬,唔系九孖,你識唔識睇我張圖?我會中晒400萬?
富貴險中求

引用:
原帖由 買大陸股等破產 於 2020-10-27 04:48 PM 發表

富貴險中求
師兄今日有份騙貨?

All in

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 京都花見 於 2020-10-27 03:27 PM 發表

點解抽?:
5.縱觀paypal, visa,master, 螞蟻仍有大把上昇空間,80蚊買到長 ...
咁一年升到15%嗎?

應該分到10手 (500股) 吧XD
比你開市升20蚊, 都係收得一皮嘢...扣埋息唔算好執.

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]