• 瀏覽: 8,411
  • 回覆: 105
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 山下忠心的金童 於 2020-10-28 12:17 PM 發表

跟進我嗰個銷售員話我知
咁我就慘啦!!原先戈個冇做我就變左孤兒單。

熱賣及精選
引用:
原帖由 呢個靚屋 於 2020-10-28 12:29 PM 發表

咁我就慘啦!!原先戈個冇做我就變左孤兒單。
唔會嘅,你盡快找嗰個銷售員了解吓先,佢地都係為生意,唔好唔理你

引用:
原帖由 山下忠心的金童 於 2020-10-28 12:38 PM 發表

唔會嘅,你盡快找嗰個銷售員了解吓先,佢地都係為生意,唔好唔理你
多謝你

引用:
原帖由 呢個靚屋 於 2020-10-28 10:49 AM 發表

師兄你好。我也是這樣情況!!問過發展商亦同樣答覆。等通關便是!!就是看著滙價一路強的狀況。內心就很不平行呢!!但我 狀況比你更糟,那天預約左澳門建行簽按揭手續時就碰著全澳門銀行暫停營業封關。結果樓按未簽,但口頭批左。我這樣起不是要過澳門隔離14天(做樓按)?後再返中山隔離14天(做網簽)?份工邊有咁多假可以放?真是很徬徨。。。
按揭合約未簽,咁仲可以轉返做大陸銀行按揭?手續簡單啲
其實去澳門檢疫左14日再進入內地是否還要再檢疫14天呢?

引用:
原帖由 山下忠心的金童 於 2020-10-28 10:41 AM 發表

我在佳境做網簽時,發展商職員會同你預約,而律師係發展商請返來,所以時間問題唔大
明白

引用:
原帖由 wykmike 於 2020-10-28 12:48 PM 發表

明白
成個過程大幾約半小時,發展商緊張過我,比時段我選擇

引用:
原帖由 山下忠心的金童 於 2020-10-28 11:57 AM 發表

因為手續麻煩,只要你可提早還款,只計算到還款當日
如果能夠幾年內還清貸款,的確選擇大陸銀行係一個好選擇,利息相差有限,但冇匯率一時波動我風險。

引用:
原帖由 wykmike 於 2020-10-28 12:47 PM 發表

雖未簽,但已批。問過銀行話唔做要罰手續費。同埋有些証件正本例如無房証明,都交到澳門銀行裏。所以話冇得轉咁講。兩頭唔到岸。請問師兄:銀行話簽完仲要去澳門政府部門搞手續。是不是呢?

引用:
原帖由 wykmike 於 2020-10-28 12:53 PM 發表

如果能夠幾年內還清貸款,的確選擇大陸銀行係一個好選擇,利息相差有限,但冇匯率一時波動我風險。
同意

引用:
原帖由 山下忠心的金童 於 2020-10-28 12:06 PM 發表

我覺得佳境啲銷售員幾老實,你試吓聯絡佢地,佢地會幫到你。我差不多每月到收到佢地啲信息,過節又話寄月餅過嚟香港比我,一時又話佳境有口罩送給客戶
但我果個sale就麻麻地,經常講漏資料,我補幾次資料先齊,幾個月後又問我有冇交過,我覺得好唔專業,而且極少聯絡我。

引用:
原帖由 wykmike 於 2020-10-28 12:47 PM 發表

澳門進入內地應是不用隔離,但銀行過錢到發展商都起碼1個月啦!咁我咪要返港先囉!之後網簽又要上囉…

引用:
原帖由 呢個靚屋 於 2020-10-28 12:53 PM 發表

雖未簽,但已批。問過銀行話唔做要罰手續費。同埋有些証件正本例如無房証明,都交到澳門銀行裏。所以話冇得轉咁講。兩頭唔到岸。請問師兄:銀行話簽完仲要去澳門政府部門搞手續。是不是呢?
要去政府部門做一個筆跡鑒定,我記得好似要早一日預約,銀行會教你的。

引用:
原帖由 wykmike 於 2020-10-28 01:03 PM 發表

要去政府部門做一個筆跡鑒定,我記得好似要早一日預約,銀行會教你的。
多謝師兄

引用:
原帖由 呢個靚屋 於 2020-10-28 01:01 PM 發表

澳門進入內地應是不用隔離,但銀行過錢到發展商都起碼1個月啦!咁我咪要返港先囉!之後網簽又要上囉…
咁又係喎,要分開兩次去。

引用:
原帖由 山下忠心的金童 於 2020-10-28 12:51 PM 發表

成個過程大幾約半小時,發展商緊張過我,比時段我選擇
噤好服務

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]