• 瀏覽: 7,847
  • 回覆: 105
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 wykmike 於 2020-10-28 01:14 PM 發表

噤好服務
係呀,不過手續費要用支付寶或微信支付,大約1000人仔,不收現金

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wykmike 於 2020-10-28 12:59 PM 發表

但我果個sale就麻麻地,經常講漏資料,我補幾次資料先齊,幾個月後又問我有冇交過,我覺得好唔專業,而且極少聯絡我。
實在太不幸

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wykmike 於 2020-10-28 01:14 PM 發表

噤好服務
剛幫你問過幫我跟進這個佳境銷售員,她說之前比咗按金的客戶,不會無故當擔訂處理

引用:
原帖由 山下忠心的金童 於 2020-10-28 01:42 PM 發表

剛幫你問過幫我跟進這個佳境銷售員,她說之前比咗按金的客戶,不會無故當擔訂處理
謝謝你,你個sale真好,答得噤快

引用:
原帖由 wykmike 於 2020-10-28 01:48 PM 發表

謝謝你,你個sale真好,答得噤快
但見議你聯絡一吓你個銷售員,叫佢將你case多加跟進

引用:
原帖由 wykmike 於 2020-10-28 01:12 PM 發表

咁又係喎,要分開兩次去。
首你唔係澳門人,香港人要有外勞證先免隔離 你無澳康碼轉唔到粵康碼
你查清楚先決定去澳門

引用:
原帖由 山下忠心的金童 於 2020-10-28 01:50 PM 發表

但見議你聯絡一吓你個銷售員,叫佢將你case多加跟進
我都經常主動聯絡個sale睇吓有咩最新進展,感覺佢哋唔係咁積極,我都覺得好奇怪,發展商未收到尾數佢哋好似一啲都唔緊張,好似我仲緊張過佢。

引用:
原帖由 神風999. 於 2020-10-28 01:53 PM 發表

首你唔係澳門人,香港人要有外勞證先免隔離 你無澳康碼轉唔到粵康碼
你查清楚先決定去澳門
即係一般香港市民從澳門進入內地要再檢疫14天

引用:
原帖由 wykmike 於 2020-10-28 02:26 PM 發表

我都經常主動聯絡個sale睇吓有咩最新進展,感覺佢哋唔係咁積極,我都覺得好奇怪,發展商未收到尾數佢哋好似一啲都唔緊張,好似我仲緊張過佢。
你試吓問佢攞佢領導聯絡電話,或wechat。當嚇吓佢都好,等佢緊張返啲

引用:
原帖由 山下忠心的金童 於 2020-10-28 02:29 PM 發表

你試吓問佢攞佢領導聯絡電話,或wechat。當嚇吓佢都好,等佢緊張返啲
我都想搵佢領導傾傾,唔知點樣可以拎到佢電話。

引用:
原帖由 wykmike 於 2020-10-28 02:34 PM 發表

係囉,我都想攞佢領導電話,就咁問過sales佢未必會比我,唔知仲有冇其他方法可以知道。
唔知點攞

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wykmike 於 2020-10-28 02:29 PM 發表

應該係澳康碼點先攞到,之前香港人就算係澳門做嘢都攞唔到,早排先放寛咗外勞都可以攞到,因為外勞好多係珠海住
我就唔知一般香港人攞唔攞到澳康碼 去到澳門先攞唔到仲大鑊
我估攞粵康碼先夠穏陣 粵康碼可以換澳康碼
最好當然問澳門有關部門

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wykmike 於 2020-10-28 02:29 PM 發表

你入澳門隔離14日後,再入大陸唔洗隔離14日,但你要有7天有效期嘅核酸檢查報告 (你可以喺澳門做核酸檢測,澳門幣$120)。

另外需要有粵康碼,才可進入大陸,你喺澳門做核酸檢查時,請要登入澳康碼,填寫個人資料便可,取得澳康碼後,便可轉粵康碼,因為粵澳嘅健康碼係亙認,反之,你亦可從粵康碼轉為澳康碼。

最後,你入境澳門時要有72小時有效嘅核酸檢測報告(我唔太確定依個要求取消咗未) ,希望幫到你

另外,記得喺澳門或者大陸做完核酸檢查,你第二日先可以過關

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 初出熱身 於 2020-10-28 07:00 PM 發表

你入澳門隔離14日後,再入大陸唔洗隔離14日,但你要有7天有效期嘅核酸檢查報告 (你可以喺澳門做核酸檢測,澳門幣$120)。

另外需要有粵康碼,才可進入大陸,你喺澳門做核酸檢查時,請要登入澳康碼,填寫個人資料便可,取得澳康碼後,便可轉粵康碼,因為粵澳嘅健康碼係亙認,反之,你亦可從粵康碼轉為澳康碼。

最後,你入境澳門時要有72小時有效嘅核酸檢測報告(我唔太確定依個要求取消咗未) ,希望幫到你
資料好詳細,謝謝你

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]