• 瀏覽: 26,924
  • 回覆: 418
  • 追帖: 1
睇下啲茅台咁好賣就知道冇影響

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 larry64 於 2020-10-26 06:28 PM 發表

咁大陸火箭技術係咪來自美蘇?
火藥係中國發明嘅!講晒啦自己思考🤔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 eos888 於 2020-10-26 06:24 PM 發表

樓主,唔好話我文不對題我只係回覆返你嘅問題姐!
國際太空站係前蘇聯建立嘅!火箭,二次大戰美國俘虜咗德國科學家發明嘅!你可以FC吓!
其實佢地身份係咩?又唔係美國人, 人地又唔認佢係美國人... 外國幾叻都好,同佢地都無關....

就好似d乞兒問你你有無李嘉誠咁有錢..., 但又唔睇下自己咩新鮮蘿蔔皮...

引用:
原帖由 songsong17 於 2020-10-26 06:32 PM 發表

其實佢地身份係咩?又唔係美國人, 人地又唔認佢係美國人... 外國幾叻都好,同佢地都無關....

就好似d乞兒問你你有無李嘉誠咁有錢..., 但又唔睇下自己咩新鮮蘿蔔皮...
你講起乞兒自己睇啦!民主大國露宿者唔係人?

https://youtu.be/NciP4l4NBNU

https://youtu.be/yjiY3ZfMa2E

回覆 引用 TOP

中國嚴禁防疫物資,疫苗出口美國

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 larry64 於 2020-10-26 06:24 PM 發表

中國航天科技落後咁多
你用常識諗下啦
我last同你講,係你主子美國太空總署講既,有link,你吾柒信你主子,上花園道主子門口屌柒美國太空總署作假,好嗎。

https://www.gvm.com.tw/article/74841

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ~JW 於 2020-10-26 04:38 PM 發表

稀土出口要得到批准好快上塲
嚴禁出口稀土,代加工稀土,睇吓賓個死先,冇稀土製品做閪芯片

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 good103 於 2020-10-26 04:46 PM 發表

咁易做得到就唔洗買啦
要做有幾難,有心做一定做的出,到時高通就玩圓

用尿片做芯片

回覆 引用 TOP

成個習成電路產業鏈會嚴重衰退,全球除中之外,無一個經濟體增長之下,仲有幾多人有能力買High End 既電子產品?

成個產業鏈,缺乏市場需求支持下,仲點發展之後幾代既CPU同新物料? 又有幾多政府有錢投入去集成電路行業?

所以禁與唔禁,又點只單單影響到中國,係全球既問題~ 差在中國會唔會禁用Apple手機同Mac機。如果真係禁,全球集成電路就真係會嚴重衰退。 如果歐美經濟好好,負責唔高,咁樣禁既話,中國一定輸,可惜現在情況唔係。

一個有市場,一個有技術,經濟一直都係有來有往,先可以發展落去。

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽

我支持香港警察,你們可以打我了!

中國產品被禁止出口往美國的話,...

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]