• 瀏覽: 14,883
  • 回覆: 148
  • 追帖: 2
1)樓價處歷史高位。。。。。。

2)大公司執笠大量裁員。。。。。。

3)移民外國潮。。。。。。

仲有無其他相同之處呢。。。。。

對樓價有咩影響呢。。。。。。

大家一齊討論下。。。。。😎

熱賣及精選
香港依家有移民外國潮咩?有冇數據?

低息, 升緊

回覆 引用 TOP

九七年香港嘅銀行按揭利息係十幾%,依家係一點幾%,差好遠!

當年最具代表性執粒公司係佰八伴。。。。。。

都只係裁員2700人。。。。。。。

宜家港龍執粒加國泰。。。。。。。

已經裁員5800人。。。。。。

大家點睇😎

只要疫情過去航空公司就會請返晒咁多人,只係短暫性失業!

引用:
原帖由 yee8688 於 2020-10-25 11:15 PM 發表

香港依家有移民外國潮咩?有冇數據?
英聯邦國家已經吸收緊香港人。。。。。😎

引用:
原帖由 吹水皇 於 2020-10-25 11:20 PM 發表

英聯邦國家已經吸收緊香港人。。。。。😎
主要係收咗啲曱甴,佢哋本身就冇乜錢所以對香港應該冇乜壞影響?
講嚟講去有冇數據先?

引用:
原帖由 yee8688 於 2020-10-25 11:20 PM 發表

只要疫情過去航空公司就會請返晒咁多人,只係短暫性失業!
如果係短暫性。。。。。。

港龍點會捱唔住。。。。。。。

唔通今年執粒下年開返咩。。。。。。😎

引用:
原帖由 吹水皇 於 2020-10-25 11:23 PM 發表

如果係短暫性。。。。。。

港龍點會捱唔住。。。。。。。

唔通今年執粒下年開返咩。。。。。。😎
只要航線仲喺度就會有第二間航空公司接上,你冇聽過大灣區航空想接手港龍嘅航線咩?

引用:
原帖由 yee8688 於 2020-10-25 11:21 PM 發表

主要係收咗啲曱甴,佢哋本身就冇乜錢所以對香港應該冇乜壞影響?
講嚟講去有冇數據先?
網上有好多資料都話移民多左人。。。。。。

英國仲有對bno將會有新待遇。。。。。。

我諗會吸引更多人走。。。。。😎

引用:
原帖由 yee8688 於 2020-10-25 11:24 PM 發表

只要航線仲喺度就會有第二間航空公司接上,你冇聽過大灣區航空想接手港龍嘅航線咩?
到時大灣區返工。。。。。。

即係又一班人離開香港。。。。。😎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yee8688 於 2020-10-25 11:16 PM 發表

九七年香港嘅銀行按揭利息係十幾%,依家係一點幾%,差好遠!
果時一百萬幾十萬既樓仲有好多。。。。。。。

宜家仲有無呢個價位。。。。。😎

97前中產移民
而家係曱甴窮L 話移民

正義或許會遲來
但永遠會得到彰顯
引用:
原帖由 吹水皇 於 2020-10-25 11:38 PM 發表

果時一百萬幾十萬既樓仲有好多。。。。。。。

宜家仲有無呢個價位。。。。。😎
咁你慢慢等100幾十萬嘅樓價先至好買啦

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]