• 瀏覽: 16,355
  • 回覆: 105
  • 追帖: 1
使乜咁認真. 人地叫唔好抽. 咪唔抽囉=

抄起。。。。。
市值大小有影響??😆😆😆
有幾多仙股行左10幾年,仲系仙股。。?😆😆

引用:
原帖由 鵰漆里 於 2020-10-25 04:46 PM 發表
升5倍係基本
你條黃撚學咩人買中資股?去買你老尾股拉

引用:
原帖由 leoandmay 於 2020-10-25 06:06 PM 發表

同意
上市後只會跌成為國家名副其實提款機
咁你繼續開心做美國美股"提款機"囉,買匯燶貢獻大英國經濟又得。白痴。

引用:
原帖由 劉本仁 於 2020-10-25 02:08 AM 發表
上升空間照計冇乜,但我都係會用十萬去買
阿里巴巴都夠大啦,4月才$167而家已經$303。

引用:
原帖由 ChatLaw 於 2020-10-26 12:05 AM 發表

大陸需要錢? 哈哈哈哈哈哈
招股上市係體現企業市場價值! 這就自由市場經濟學,活在國際大都市的香港竟然有人唔識,悲哀!香港的教育真失敗!

引用:
原帖由 briancccc 於 2020-10-26 01:47 AM 發表

螞蟻可以業務性質相近的Paypal Holding的估值作參考指標

引用:
原帖由 briancccc 於 2020-10-26 01:47 AM 發表

見3xx字頭就緊咖喇,一早已經預到,成隻騰訊係道作估值參考,依家仲多埋隻螞蟻上市體現阿里持有螞蟻股份的價值。

引用:
原帖由 round/square 於 2020-10-26 01:21 AM 發表

咁你繼續開心做美國美股"提款機"囉,買匯燶貢獻大英國經濟又得。白痴。
過去幾個月外資不但無離開,反而游進中國

無錢就唔好炒

引用:
原帖由 買大陸股等跳樓 於 2020-10-25 08:16 PM 發表

美股每日成交5000億美金
中國還是發展中國家一日有萬幾億成交!日日增長中

引用:
原帖由 好味的榴槤 於 2020-10-26 01:18 AM 發表

你條黃撚學咩人買中資股?去買你老尾股拉
本少爺買野幾時倫到你條廢閪講野

引用:
原帖由 鵰漆里 於 2020-10-26 09:45 AM 發表

本少爺買野幾時倫到你條廢閪講野
黃屍曱甴身體最誠實

中銀話借孖展抽螞蟻豁免認購手續費,是否100蚊都唔收?有無師兄係中銀借過孖展抽新股?一般利息幾多?

小米夠話勁 跌過落9蚊再升上來 螞蟻等佢跌3成至入

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]