• 瀏覽: 10,405
  • 回覆: 13
  • 追帖: 1
大涌站口,係望到日後靈山島、橫瀝島CBD景,但好似冇乜配套。冇醫院,學校,大商場

星河另一個盤,星河東悅灣,在蕉門,近南沙區政府中心,最重要係佢起埋一個10萬平方米的coco park大商場。好似比呢個盤實際D。不過好似清晒貨了

引用:
原帖由 今天小馬 於 2020-10-24 11:05 AM 發表

尼個盤除左近地鐵之外一無是處,周邊環境近幾年都難改變
同感

南沙客運碼頭果邊日後有冇大商場?定依賴郵輪碼頭的設施?

引用:
原帖由 今天小馬 於 2020-10-25 01:33 PM 發表

果邊人氣明顯不足,碼頭附近自然景觀旅遊資源較多商業配套欠奉,未來幾年不會有明顯改觀
呢幾年最旺都仍會係蕉門河兩岸

但較失望係15號線未能於短期上馬。。。18號快線在南沙只有橫瀝和萬頃沙兩站。至甚本也應建蕉門至橫瀝的地鐵,讓現時多數南沙人能接上往來市區的快線丫。。。可惜。。。

我倒覺得萬頃沙好似可以賭一賭。房價比蕉門/金洲、靈山島便宜。有18號快線往來廣州市區,深中通道有落橋位在萬頃沙。That's the reason why深圳人之前狂掃萬頃沙的恆大陽光半島。但萬頃沙真心要守更長時間,冇得即食

呢個綜合體項目應該可以吸引到唔少香港人

引用:
原帖由 todayhomenet 於 2020-10-27 06:16 PM 發表

其實好多二手都仲係不用兩萬,勤力啲做功課。
蕉門區府一帶過晒兩萬。有嘅都係唔近地鐵站?

萬頃沙個中國鐵建海悅國際開售了?

回覆 引用 TOP

南沙近來的開盤真係誇張,特別係明珠灣片區。靈山島金茂灣均價去到38000一平方。呢個價已經可以返去黃埔、白雲揾盤。

跳出廣州,35000一平方以上,深圳的龍崗、坪山最近新盤均價38000一平方都有。珠海十字門/香州也可以做到

引用:
原帖由 華山2010 於 2020-10-29 01:41 PM 發表

南沙坐地鐵去到珠江新城要坐成個幾兩個小時
好似誇張咗D。另外,快線18/22號線在建中

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 吖貴貴貴 於 2020-10-29 04:06 PM 發表

18號線橫瀝地鐵站個葛洲壩樓盤值得關注,實用戶型為主,目前來講唯一一個18號線地鐵站口嘅樓盤,其他萬頃沙乜乜18號線半個鈡到珠江新城都系未計樓盤出發到地鐵口個距離同接駁方式,同深中通道去深圳講法一樣
內部員工認購價都講緊人仔27000一平方。但似乎幾唔錯

引用:
原帖由 todayhomenet 於 2020-10-29 11:54 PM 發表

你應該知十八號線土建已經完成80%了,明年年尾前到朱村,160公里/小時,不用三十分鐘
不是朱村吧。朱村在增城。冼村?

引用:
原帖由 todayhomenet 於 2020-10-31 02:09 PM 發表

仲有維他奶,匯豐
慶盛站要加密班次先得。。。宜家

南沙最高瑞係明珠灣,當中橫瀝島尖和靈山島尖係重中之重

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]