• 瀏覽: 7,607
  • 回覆: 85
樓價動則好幾百萬,以至過千萬,比比皆是。
其實,政府官員同班職業炒家有冇感到內疚 

政府唔落力去打擊囤積居奇,根本就係罪魁禍首

回覆 引用 TOP

樓,係要來住。再多一間,已經叫囤貨。
親市況低迷,政府更應該加重額外物業稅或空置稅,一舉殲滅班炒家啦

剛畢業學生,都只係搵萬令蚊
深圳更加只得幾千蚊
如果無父母蔭,都好能大鑊

講真這不是我認識的深圳,和我陪伴同年長大的深圳已經早就不見。深圳發展之快讓人覺得腳步比靈魂都快了,曾經深圳也是製造業之中心,也是有一些值得回味的地方。現在全都變了,寸土寸金,高樓林立。我一點也沒有覺得離開深圳會可惜,因為陪着我長大的深圳比我還變得快,我認識以前的她可她早就不認識以前的我了。

以上是一位深圳女生的留言!

引用:
原帖由 港人共敵777 於 2020-10-23 11:02 PM 發表

樓價動則好幾百萬,以至過千萬,比比皆是。
其實,政府官員同班職業炒家有冇感到內疚 
點解你唔唸吓始作俑者係邊個印銀紙?
紙係邊個印?如果印銀紙政府緊銀根唔俾銀行錯貸款出去,結果係邊個死?
有個國家先使未來錢,印銀紙攪到全球物價高企,點解冇人去佢領事館示威?

引用:
原帖由 江湖平平朋友 於 2020-10-23 11:23 PM 發表

紙係邊個印?如果印銀紙政府緊銀根唔俾銀行錯貸款出去,結果係邊個死?
有個國家先使未來錢,印銀紙攪到全球物價高企,點解冇人去佢領事館示威?
表面上係美國政府,實際上係華爾街班大鱷同太子黨

引用:
原帖由 江湖平平朋友 於 2020-10-23 11:23 PM 發表

仲記唔記得老虎對沖基金食羅絲啊?
仲有2015A股牛?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 港人共敵777 於 2020-10-23 11:30 PM 發表

表面上係美國政府,實際上係華爾街班大鱷同太子黨
係呀,你飛過去屌9佢地啦

風箏有風, 海豚有海
我存在在, 我的存在
所以明白, 所以離開
所以不再, 為愛而愛
引用:

班大鱷同太子黨炒到連雷曼、美林都摺埋, 房貸美、AIA、City Bank等重創...

咪就係因為班炒家喪炒, 炒到癡9左線, 政府又無及時打擊囉

引用:
原帖由 stevenhendry 於 2020-10-23 11:41 PM 發表

係呀,你飛過去屌9佢地啦
屌都無用, 早幾年前就要收緊啦...
迫到走晒上街, 已經遲...

政府打擊公屋富戶又無能
譚伯、長毛已經係版

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 港人共敵777 於 2020-10-23 11:45 PM 發表

屌都無用, 早幾年前就要收緊啦...
迫到走晒上街, 已經遲...

係上街嘅人搵錯對象 :咪好似樓主你個名咁囉。
某國疫情關係又係度狂印,如果唔係香港嘅物價早就回啦!樣樣都係政府有問題,咁好似白班白痴咁主張閉關鎖港好唔好?仲有,你咁有高見,點解唔見你人地領事館,同投行公司前舉牌?

附件

60E8F9E2-C632-4297-A6C3-480F3986ABEE.jpeg(133.52 KB)

2020-10-24 12:24 AM

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]