• 瀏覽: 18,306
  • 回覆: 124
https://ps.hket.com/article/2783 ... 鳳凰樓」單位 大生銀行馬氏家族成員購入
影帝張家輝及關詠荷早前透過公司股權轉讓方式,早前售出旗下跑馬地豪宅逸廬一個高層單位,資料顯示,單位由大生銀行MM721C9家族成員購入,據代理稱成交價約5,800萬元。

另外,影帝張家輝及其妻關詠荷持有的跑馬地逸廬高層單位,據公司註冊處顯示,持有單位的公司近日有轉換董事的紀錄,張家輝及關詠荷已退任董事一職,並由馬清正及有關人士擔任公司董事,馬清正為大生銀行MM721C9家族成員。

50後曾志偉又賣樓,60後張家輝又賣樓,
樓市真係好悲觀

熱賣及精選
豪宅冇價

引用:
原帖由 marcominnie 於 2020-10-22 09:14 PM 發表

豪宅冇價
D偽人沽豪宅沽得咁頻密,好吾尋常

用另一個角度睇,有人用一億接曾志偉嘅幾幾十年舊樓貨,呎價5萬幾,你話買家睇好定睇淡?亦有富豪用幾千萬買張家輝夫婦嘅單位,咁個富豪又係睇好定睇淡?

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-10-22 09:15 PM 發表

咁疫情冇片開又冇收入。咪沽囉

管理費你估平

回覆 引用 TOP

一早等退休,食幾代人都食唔哂

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-10-22 09:15 PM 發表

通常佢地都係D有內幕消息人士,佢地係咁沽,好似有事將要發生咁。

咁影帝唔賣, 新賣家咪唔買囉

回覆 引用 TOP

市場,有人沽又有人買
好正常嘅市場行為
你話沽左無人接就話啫!
借問聲,呎價幾多?有無10萬一呎?無就真係劈得好深啦,10萬一呎都無就

有人接貨就得
根本無問題

正義或許會遲來
但永遠會得到彰顯

回覆 引用 TOP

賺到好悲情好悲壯啊
大生後人呢次會負資產輸到hihi喎
一眾淡友無產者, 無負擔
輕鬆有間洪水橋長者公屋
人生性莉組

回覆 引用 TOP

引用:

冇事嘅,香討AA同班坐貨業主個個幾百萬年薪幾層樓full pay揸手,巧托得嘅

回覆 引用 TOP

佢哋買樓就知道發生咩事

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]