• 瀏覽: 8,320
  • 回覆: 44
如題

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
獅子冇得借喎

中銀開左

未呀?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 安素 於 2020-10-22 04:06 PM 發表

獅子冇得借喎
等阿爺明日打救

回覆 引用 TOP

估唔到獅子唔開

回覆 引用 TOP

永隆應該唔開,
工商開左。

引用:
原帖由 709394959818 於 2020-10-22 08:40 PM 發表

永隆應該唔開,
工商開左。
工商乜息口?

引用:
原帖由 ech000 於 2020-10-22 09:04 PM 發表

工商乜息口?
2.28% (5 mil 以下) / 2.08% ( 5mil 以上)

回覆 引用 TOP

唔通,真系要為左佢,走去工商銀行開戶。
我已經有4間銀行戶口。。。。

引用:
原帖由 tony101010 於 2020-10-22 09:43 PM 發表

唔通,真系要為左佢,走去工商銀行開戶。
我已經有4間銀行戶口。。。。
聽日開趕唔趕到?
仲要過數

師兄有冇經驗

引用:
原帖由 popolai 於 2020-10-22 10:00 PM 發表

聽日開趕唔趕到?
仲要過數

師兄有冇經驗
數就入得切,依家網上誇行轉賬,好簡單。。唔駛落銀行都搞到。只系唔知佢個戶口,系咪即時用到。
同埋,,重有一絲希望中銀會開孖。
我已經有東亞,永隆,中銀,hsbc.戶口
唔想再開戶口
又唔系錢多。

引用:
原帖由 tony101010 於 2020-10-22 10:07 PM 發表

數就入得切,依家網上誇行轉賬,好簡單。。唔駛落銀行都搞到。只系唔知佢個戶口,系咪即時用到。
同埋,,重有一絲希望中銀會開孖。
我已經有東亞,永隆,中銀,hsbc.戶口
唔想再開戶口
又唔系錢多。
FPS應該ok但好似400k limit 一日?
重點係佢開戶再加股票唔知有冇咁快.
另外,我係第二個post都有問

https://www.bochk.com/tc/investment/securities/iposhares.html
BOC咁既樣似唔似唔開
我記得未知開唔開既時候係有多一行"新股融資"

想去工商開戶

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 popolai 於 2020-10-22 10:10 PM 發表

FPS應該ok但好似400k limit 一日?
重點係佢開戶再加股票唔知有冇咁快.
另外,我係第二個post都有問

https://www.bochk.com/tc/investment/securities/iposhares.html
BOC咁既樣似唔似唔開
我記得未知開唔開既時候係有多一行"新股融資"
Fps 我試過450k都ok

回覆 引用 TOP

中銀仲未開。今日無開就無了。算。睇少隻。

Someone is sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago.  

If you don't find a way to make money while you sleep, you will work until you die.   

Never test the depth of river with both the feet.  - Warren Buffett

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]