• 瀏覽: 7,085
  • 回覆: 63
  • 追帖: 3
熱賣及精選
升左成倍, 巴巴都吾升

引用:
原帖由 沙剪 於 2020-10-22 04:15 PM 發表

升左成倍, 巴巴都吾升
唔信唔買既人將會受到市場懲罰,好公平,就好似樓咁,做一世租租

美國霸權又要眼紅發火啦  ...    

引用:
原帖由 hermanqk 於 2020-10-22 04:22 PM 發表

佢地自己圍內仲內鬥緊🤣

提升好似唔係好喎..咪即係要人地買貴D????
人地點賺錢???

引用:
原帖由 manhoman 於 2020-10-22 04:28 PM 發表

提升好似唔係好喎..咪即係要人地買貴D????
人地點賺錢???
抽水

引用:
原帖由 輪大碩士仔 於 2020-10-22 04:31 PM 發表

其實網上金融真係咁賺錢?
香港果D virtual banks出業績未呀?

提到咁高 抽黎都冇意思 熱錢轉炒港股 爆升

引用:
原帖由 johnlam123888 於 2020-10-22 04:33 PM 發表

香港只是一口井

大陸係長江黃河
螞蟻集團今日開始對規模高達350億美元的A股和H股IPO進行上市前營銷。阿里巴巴公布,螞蟻集團將分別發行16.707億股A股及H股,佔擴大後股本11%,而且設15%超額配股權。
有關報告由聯席全球協調人瑞信撰寫,該行指出,目前阿里巴巴、騰訊 (00700) 、京東 (09618) 、美團 (03690) 及拼多多平均市盈增長率(PEG)為1.2倍,低於亞馬遜、Google、Facebook全球龍頭的1.6倍。瑞信相信,螞蟻集團市盈增長率可達1.2倍至1.4倍。假設螞蟻集團2020年至2022年的年複合增長率達32%,螞蟻集團目標市盈率可達38倍至45倍。
阿里巴巴認購近4成半A股發行股份【下一頁】
瑞信又指,數字金融技術服務將是螞蟻集團未來收入的主要動力。 該行預測,螞蟻集團的淨利潤在2021年將再增長30%至560億人民幣;2022年將增長34%,至750億人民幣。
另外,螞蟻集團IPO加入了10個新的聯席賬簿管理人。

阿里又認購...呢句唔知係點解...

引用:
原帖由 hermanqk 於 2020-10-22 04:22 PM 發表

侵侵唔係要打壓中概股咩,又眼紅,好矛盾

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]