• 瀏覽: 15,574
  • 回覆: 138
  • 追帖: 3
太高了,承擔不了,本人弟婦放棄買一房

機會留給你們

熱賣及精選
你們加快入飛抽

https://hk.appledaily.com/finance/20201019/UAZ3R7WGWZEZ3I3XGOA6TCLVJM/

大圍站新盤|柏傲莊加推折實呎價21,560元 較首批貴14%

「九七後新盤票王」、被視為近年最難抽的新盤,新世界(017)與港鐵(066)合作的大圍站上蓋柏傲莊,繼周末沽清首輪391伙後,剛大手加推378伙,整批單位的折實平均呎價加至21,560元,與首張價單位平均呎價18,921元比較,賣貴14%,成為新界歷來最貴鐵路沿線屋苑。不過,有地產代理預期,雖然該盤越賣越貴,但以首輪狂收逾2.2萬個認購登記計算,很多人買不到,相信會「照清」。

發展商指,第三批單位涉378伙,一房佔133伙、兩房佔104伙,三房佔141伙,實用面積278方呎至835方呎,折實價693.6萬至2,137.6萬元,折實呎價18116元至27,987元。據價單顯示,呎價最貴為3A座51樓D室,實用面積299方呎,屬一房間隔,另設153方呎天台,定價1,046萬元,呎價34,983元,扣除最高20%折扣後,仍要836.8萬元,呎價27,987元。
售價最高的單位,為2A座51樓A室,實用面積835方呎,三房一套連廁儲物房,折實價2,137.6萬元,呎價2.56萬元。

回覆 引用 TOP

比人飲咗頭啖湯。

照一Q清,而且D人會四散去其他屋苑掃盤

引用:
原帖由 江湖少俠 於 2020-10-19 10:51 PM 發表

照一Q清,而且D人會四散去其他屋苑掃盤
比機會你們客戶

回覆 引用 TOP

1房3年後預計 大約850-900萬

所以第二輪跟本仲係有好多水位唔怕買

雷神:
1. 騎功硬凈
2. 平衡力好
3. 走位靈活
4. 搶閘迅速
5. 應變能力強
6. 步速智慧高
引用:
原帖由 跑步人生 於 2020-10-19 11:02 PM 發表

1房3年後預計 大約850-900萬

所以第二輪跟本仲係有好多水位唔怕買
點只
1房過千萬嫁
2房千5萬
3房2千萬
新世界派錢呀
你入左票未

引用:
原帖由 小老友 於 2020-10-19 11:06 PM 發表

點只
1房過千萬嫁
2房千5萬
3房2千萬
新世界派錢呀
你入左票未
支持大家入飛

回覆 引用 TOP

唔買就抽飛,睇下真實情況仲有幾多票

回覆 引用 TOP

哈哈,第二輪真的賣二萬一二手放監價!!
不過有大量被充分頭腦丶牽住鼻子嘅人

回覆 引用 TOP

講多無謂, 睇吓入票情況最實際。 

引用:
原帖由 falconV8 於 2020-10-20 01:10 AM 發表

講多無謂, 睇吓入票情況最實際。 
會唔會過3萬票?

回覆 引用 TOP

發展商都onL9, 係人都睇到你明益大手,我而家買貴咁多你當我水魚呀

引用:
原帖由 海灣怪叔叔 於 2020-10-20 03:28 AM 發表

發展商都onL9, 係人都睇到你明益大手,我而家買貴咁多你當我水魚呀
尼次發展商開價失敗

引用:
原帖由 edwwin 於 2020-10-20 03:30 AM 發表

尼次發展商開價失敗
我唔知呀,可能真係好多人唔介意做第二輪水魚架。我介意比人當on9咁耍啫,大把人唔覺。買成千萬幾二千萬野,排隊都算,排到二等公民咁撚樣,折墮過輪街症。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]