• 瀏覽: 18,130
  • 回覆: 136
  • 追帖: 3
又話汁100個?點跑數呀

熱賣及精選
完一完係好事
太多水魚衝入場

借咗鬆一口氣咁點?即刻還?

持盈保泰

回覆 引用 TOP

無眼睇不停沽

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 StevinJohn1 於 2020-10-16 06:32 PM 發表

今晚有大膠樂食

除新股外。要喼住隻港交。佢淋下時。就系新股散 band 之日。暫時仲未系。

Someone is sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago.  

If you don't find a way to make money while you sleep, you will work until you die.   

Never test the depth of river with both the feet.  - Warren Buffett

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 StevinJohn1 於 2020-10-16 06:32 PM 發表

借左既話之前是但一隻都夠cover利息
甘如果岩岩借既,咪靠自制力吾好用住先囉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Blippi 於 2020-10-16 06:34 PM 發表

今晚有大膠樂食
8點玩唔玩

近排好攰,我都想唞吓

回覆 引用 TOP

未肯定,接近玩完邊緣掛

卓好屎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2020-10-16 07:05 PM 發表

未肯定,接近玩完邊緣掛
今次新股熱潮, 由去年魯大師開始, 都玩咗接近一年。 我相信仲未玩完, 不過大家要認真選擇邊一隻ipo,要控制利息支出, 由而家開始應該唔係 隻隻熱門ipo,一開始就會升50%或者一倍。 大家 要量力而為。

引用:
原帖由 Bianca228 於 2020-10-16 07:24 PM 發表

今次新股熱潮, 由去年魯大師開始, 都玩咗接近一年。 我相信仲未玩完, 不過大家要認真選擇邊一隻ipo,要控制利息支出, 由而家開始應該唔係 隻隻熱門ipo,一開始就會升50%或者一倍。 大家 要量力而為。 ...
我有好多平時唔玩開股票嘅朋友最近都開始入市抽新股,仲玩得好大,所以我相信縱未玩完都已經接近

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2020-10-16 07:29 PM 發表

我有好多平時唔玩開股票嘅朋友最近都開始入市抽新股,仲玩得好大,所以我相信縱未玩完都已經接近
遲早會出現一隻好似環球醫療一開市跌三成,唔止蝕繼續跌五成,迫啲人止蝕。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]