• 瀏覽: 10,225
  • 回覆: 79
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 disclaimer18 於 2020-10-18 07:54 AM 發表

冇得求證?你係咪業主呀?

租樓要打厘印架,唔打厘印即係瞞睡

個租客唔交租,業主都唔知告唔上法庭好
愚問:租樓打厘印係點計?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 風翔萬里 於 2020-10-18 07:53 PM 發表

咁麻煩的租客,除非雙倍租金,否則業主不會租俾你。
租過俾人 都租過人樓
真係未試過問E樣野

問得條友應該都真係煩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 14X14X 於 2020-10-19 10:24 AM 發表

點解銀行/政府容許呢d事
咁都關政府事?關政府就會關中央事,關中央事又會關佢老美事?咁咪又關違反人權事😓

政府幾時有話到容許?

打爛交通燈、地鐵、拉唔到人唔代表容許。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 14X14X 於 2020-10-19 10:23 AM 發表

即係意思 本身係3成首期7成按,比人知道要即刻比多2成𧡦期?
我未俾人CALL過唔清楚, 但當面問過搞按揭銀行職員佢既答覆仲詭異 , 佢話你要即時俾番沒有按揭保的4成樓價
即暗示銀行根本搞大左都唔想CALL , 只是按保MC想CALL
5成是地產佬跟我說執正做的出租條件

不過銀行佬這樣其實也是考慮自己, 因為層樓契在銀行
債仔盡力供越多 , 銀行風險就越細
銀主盤賣出時資不抵債機會越低, 又唔駛搞咁多程序

引用:
原帖由 hkguy001 於 2020-10-19 01:00 PM 發表

我未俾人CALL過唔清楚, 但當面問過搞按揭銀行職員佢既答覆仲詭異 , 佢話你要即時俾番沒有按揭保的4成樓價
即暗示銀行根本搞大左都唔想CALL , 只是按保MC想CALL
5成是地產佬跟我說執正做的出租條件

不過銀行佬這樣其實也是考慮自己, 因為層樓契在銀行
債仔盡力供越多 , 銀行風險就越細
銀主盤賣出時資不抵債機會越低, 又唔駛搞咁多程序:smile_4 ...
個個都考慮自已~~

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]