• 瀏覽: 38,347
  • 回覆: 260
  • 追帖: 22
熱賣及精選

附件

87093985-5C35-457F-B15D-487BC0CC2076.jpeg(124.78 KB)

2020-10-15 08:27 PM

引用:
原帖由 皮老闆70 於 2020-10-15 08:27 PM 發表

5年前高人好文,預視今日困局!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
個開頭一模一樣

預測正確,不過世事往往和預期相反

回覆 引用 TOP

五十年前樓唔係比一般打工仔買。
五十年後都係。  有錢唔止買一間, 窮人退休時一間都冇。  

仲有,各國每年印左啲銀紙。 最終有一半入左啲樓到都唔要跌。

回覆 引用 TOP

樓主,全世界都在印銀紙,講完

金錢不能代表一切^,^但能令您雍有一切^,^
叫貪曾再收錢停起樓就得啦

必須重判貪曾收錢停起樓
好文章

回覆 引用 TOP

買溫哥華樓仲好

回覆 引用 TOP

香港經濟要好,要靠外地人來港消費.
尤其基層工種,零售業.

泛民議員可以一邊破壞中港關係,一邊收納稅人嘅錢.
幾時到佢地失業?
香港人嘅選票造出黎.

價樓升原因都未識,學人分析....

引用:
原帖由 皮老闆70 於 2020-10-15 08:25 PM 發表

本篇不是要唱淡樓市,小弟亦「扮」有一層自住樓,不希望樓市下跌,但種種跡象顯示,香港經濟將面臨大倒退,若大家在短期內買樓,風險很大.

經濟好,樓市升,經濟差,樓市跌,相信大家都明白吧. 那未來幾年香港經濟怎樣? 我們先來回顧過去數十年香港發展歷史.

60-70年代,大量內地人逃避民革來香港,帶來大量資金、勞動力及工業技術,令香港的工業如成衣鍾錶等盛極一時;80年代香港經濟起飛.主 ...
老闆,香港樓全世界人都買得, 現時珠海都2萬蚊一平方, 大陸錢要走,第一站就停香港, 香港樓都唔算貴。

香港樓係全世界都買得, 唔係比香港普通人買。

依家最大問題係外國買家恐共, 國內買家恐暴。

認字特警與狗不得內進
9635 0808
快D冧, 等機會

引用:
原帖由 皮老闆70 於 2020-10-15 08:25 PM 發表

本篇不是要唱淡樓市,小弟亦「扮」有一層自住樓,不希望樓市下跌,但種種跡象顯示,香港經濟將面臨大倒退,若大家在短期內買樓,風險很大.

經濟好,樓市升,經濟差,樓市跌,相信大家都明白吧. 那未來幾年香港經濟怎樣? 我們先來回顧過去數十年香港發展歷史.

60-70年代,大量內地人逃避民革來香港,帶來大量資金、勞動力及工業技術,令香港的工業如成衣鍾錶等盛極一時;80年代香港經濟起飛.主 ...
老闆睇錯了5年, 堅持錯落去其實有無反省過

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]