• 瀏覽: 56,950
  • 回覆: 320
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 oooowong 於 2020-10-13 02:21 AM 發表

去屯門好方便
尖沙咀巴士/西鐵平均35分鐘
方便過柴灣/大埔
黃大仙站入閘開始計都要45分鐘先到屯門站喎,你35分鐘係咪坐磁浮列車,太貴啦

熱賣及精選
揸車既我最憎就係將軍澳至黃大仙一帶,將軍澳隧道開始塞到龍翔尾段,係日日都塞呀,以前只係行屯公,一星期塞1,2次都覺得煩,估唔到將軍澳至黃大仙仲仆街

住新界有花園有車位渣車去黃大仙好方便,反觀窮西住黃大仙搭公車入新界就😭

本球隊年齡廿幾至四十幾, 有興趣約戰上水/粉嶺場地請pm聯絡

回覆 引用 TOP

柏傲莊

回覆 引用 TOP

其實佢根本就係自卑,住黃大仙1房有咩好提,但佢怕比人睇吾起米先發制人話其他人遠呀,新界樓囉~算啦~自卑心作端

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lighttra1988 於 2020-10-12 07:15 PM 發表

同事住九龍近黃大仙居屋一房,話去邊都方便,每次出來食飯都會話一世都唔會住新界樓,包括在座有人住的瓏門,將軍澳日出至藍天,LP6, Grand Yoho。 同事每次食飯被迫聽同一番說話,請教師兄遇到類似情況現場你地會點回應? ...
新界空氣好,住九龍區點敢長開窗

回覆 引用 TOP

其實任何地方唔近自已屋企就係唔方便.
叫條傻佬收聲,下次再講一個杯飛過去!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lighttra1988 於 2020-10-12 07:15 PM 發表

同事住九龍近黃大仙居屋一房,話去邊都方便,每次出來食飯都會話一世都唔會住新界樓,包括在座有人住的瓏門,將軍澳日出至藍天,LP6, Grand Yoho。 同事每次食飯被迫聽同一番說話,請教師兄遇到類似情況現場你地會點回應? ...
你回佢你住深井海邊嘅Apartment,交通唔算太方便,但出入有司機接送,所以都可以嘅!

揸車去邊度方便

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 紅磡代言人 於 2020-10-12 10:57 PM 發表

黃大仙叫去邊都方便?問過紅磡未?
咁住紅磡邨係唔係稱皇??

引用:
原帖由 keyman98 於 2020-10-13 12:32 AM 發表

荃灣去羅湖 和小西灣都超過一小時! http://www.mtr.com.hk/ch/customer/jp/index.php?oLabel=荃灣&oType=HRStation&oValue=25&dLabel=羅湖&dType=HRStation&dValue=76
將軍澳就剛剛好一小時內做到! ...
荃灣去羅湖坐49x轉東鐵冇乜可能過一小時。
至於小西灣就 全住宅區,咁比好似唔係公道吧,就算係都只會過少少,計柴灣1小時應做到。
用小西灣比不如用掃管笏比,咁荃灣贏了。似乎唔係咁比吧

引用:
原帖由 norman001 於 2020-10-12 07:44 PM 發表

其實石硤尾, 太子, 深水埗, 長沙灣, 樂富和九龍塘係香港的中心地方,搭車去邊度都方便
黃大仙起樂富隔離,所以交通都算方便
所以起以上地方住的人,根本唔會考慮荃灣和日出康城

但黃大仙有黃大仙廟,日日都有燒香,所以空氣好差,再加上附近有殯儀館,比我就唔會揀黃大仙了 ...
所以香港人眼光咁狹窄、元朗人諗既係方便東去福田,西去前海,南去機場/港珠澳,間中又過下港島

石硤尾, 太子, 深水埗, 長沙灣, 樂富和九龍塘呢啲老香港人,諗既係落旺角做下mk, 深水埗r下腳趾, 夠鐘就番工,放工就回家,自覺冇問題

回覆 引用 TOP

引用:

無聊

回覆 引用 TOP

引用:

咪唔同佢食囉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 op42 於 2020-10-13 07:31 AM 發表

咁住紅磡邨係唔係稱皇??
紅磡邨比較偏
紅磡既話 住正係三站中心果啲真係無敵
三個站各有特色
紅磡站 東西鐵交匯點 仲有個轉車站
何文田站 樓下 好多東九特快巴
黃埔站 綠色綫既總站 去油麻地勁快 又有船過北角 中環
代表屋苑
黃埔花園1期 3期
紅磡灣中心 城中匯 半島豪庭
行去每個站都係10分鐘內
唔太著重過東九就都會軒都ok