• 瀏覽: 56,966
  • 回覆: 320
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 ilovefm 於 2020-10-13 12:54 AM 發表

最方便一定該係佐敦
冇船過北角 去東區 東九慢 但去中環 尖沙咀都超快
整體紅磡比佐敦平均啲

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 pig00083 於 2020-10-13 05:51 AM 發表

你回佢你住深井海邊嘅Apartment,交通唔算太方便,但出入有司機接送,所以都可以嘅!
要講梗係講house啦

回覆 引用 TOP

好撚正
香港人梗係每天要鬥爭
唔好以為業主就係贏家
都分唔同區
幾時買賺幾多
最撚好笑
買啲窮撚地區
賺得少少
以為自己好勝

回覆 引用 TOP

你話:邊有你咁有錢咪得囉

回覆 引用 TOP

我都唔想同
住荃灣大西北將軍澳
做朋友
呢D人有樣睇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 keyman98 於 2020-10-12 08:53 PM 發表

又係個d自以為自己住的地方好方便,你咪問下可否一小時內坐公共交通工具去到晒以下地方,如果做到都可以說是交通方便,羅湖/屯門/元朗/天水圍/東涌/機場/堅尼地城/香港仔/貝沙灣/小西灣/將軍澳等地,如果全部都可一個小時內去到便交通方便,之前有傻仔話荃灣是全香港交通好方便,但去羅湖/將軍澳已超過一個鍾,被KO了。 ...
黃大仙新蒲崗一帶,交換真係好方便,你所講嘅地方,香港仔同貝沙灣唔知,但其他地方一個鐘內可以,大部分45分鐘內都到

引用:
原帖由 凡間熱情的大樹 於 2020-10-13 09:14 AM 發表

黃大仙新蒲崗一帶,交換真係好方便,你所講嘅地方,香港仔同貝沙灣唔知,但其他地方一個鐘內可以,大部分45分鐘內都到
因為黃大仙都屬於市區一部份,去大部份地方一個鍾內,都可以叫做方便。

http://edwardchankk.blogspot.com/
引用:
原帖由 op42 於 2020-10-13 07:44 AM 發表

荃灣去羅湖坐49x轉東鐵冇乜可能過一小時。
至於小西灣就 全住宅區,咁比好似唔係公道吧,就算係都只會過少少,計柴灣1小時應做到。
用小西灣比不如用掃管笏比,咁荃灣贏了。似乎唔係咁比吧 ...
咁要睇你荃灣邊度計 橫龍街上49x去沙田都25分鐘 綠楊上車就17分鐘到沙田市中心  沙田去羅湖就30分鐘 我估計落車再行上去沙田站再到月台再計埋東鐵等車可能性 10-15分鐘走唔甩 洗唔洗一個鐘真係好睇彩數同住荃灣邊頭

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lighttra1988 於 2020-10-12 07:15 PM 發表

同事住九龍近黃大仙居屋一房,話去邊都方便,每次出來食飯都會話一世都唔會住新界樓,包括在座有人住的瓏門,將軍澳日出至藍天,LP6, Grand Yoho。 同事每次食飯被迫聽同一番說話,請教師兄遇到類似情況現場你地會點回應? ...
答佢 哦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 keyman98 於 2020-10-13 09:16 AM 發表

因為黃大仙都屬於市區一部份,去大部份地方一個鍾內,都可以叫做方便。
但比起紅磡 冇船過東區 冇車去數碼港
唯一好處可能過沙田快 但未唔係快好多

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lighttra1988 於 2020-10-12 07:15 PM 發表

同事住九龍近黃大仙居屋一房,話去邊都方便,每次出來食飯都會話一世都唔會住新界樓,包括在座有人住的瓏門,將軍澳日出至藍天,LP6, Grand Yoho。 同事每次食飯被迫聽同一番說話,請教師兄遇到類似情況現場你地會點回應? ...
你同事住現崇山?

居屋已經無討論空間

回覆 引用 TOP

你理佢做乜?當年我同事又係咁吋我話住新界樓浪費時間,我轉頭 5:30 收工叫佢第二朝準時 9:00 將啲文件放係我枱面。

做咗幾十年屯門牛,自己爭氣啲邊個咁吋你

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lighttra1988 於 2020-10-12 09:15 PM 發表

問題條友久不久就話要來你家,明知來左轉頭會同第二個講你家好遠好差乜乜乜,我次次藉故推佢又好為難。。
你咪同佢講屋企細地點又唔方便,有啲人要直接講啲佢想聽嘅說話佢先開心

回覆 引用 TOP

引用:

由佢講

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]