• 瀏覽: 58,776
  • 回覆: 322
  • 追帖: 1
問題條友久不久就話要來你家,明知來左轉頭會同第二個講你家好遠好差乜乜乜,我次次藉故推佢又好為難。。

熱賣及精選
井底蛙使L理佢咩!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 op42 於 2020-10-12 08:48 PM 發表

你問下佢黃大仙去中環有幾方便?去奧運九龍高鐵站又如何?再唔係去深圳灣皇崗?黃大仙我只覺得係2線,如貧民區計深水埗絕對方便過佢
有次條友食飯話黃大仙近鑽石山,有沙中線概念。。。 但近慈雲山,不近地鐵站。。。唔識答

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前往外圍的甩毛 於 2020-10-12 08:36 PM 發表

未完全同意。其實最好係市區邊如荃灣青衣美孚大圍。將軍澳元朗等真係吾就腳。仲有港島東貴過以上吾太多,除笨有精。
海璇貴以上幾多?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lighttra1988 於 2020-10-12 07:15 PM 發表

同事住九龍近黃大仙居屋一房,話去邊都方便,每次出來食飯都會話一世都唔會住新界樓,包括在座有人住的瓏門,將軍澳日出至藍天,LP6, Grand Yoho。 同事每次食飯被迫聽同一番說話,請教師兄遇到類似情況現場你地會點回應? ...
一房,佢無仔女就無問題,試下生兩件睇下佢會點揀

引用:
原帖由 lighttra1988 於 2020-10-12 07:15 PM 發表

同事住九龍近黃大仙居屋一房,話去邊都方便,每次出來食飯都會話一世都唔會住新界樓,包括在座有人住的瓏門,將軍澳日出至藍天,LP6, Grand Yoho。 同事每次食飯被迫聽同一番說話,請教師兄遇到類似情況現場你地會點回應? ...
你講嗰啲樓又真係遠咗啲。。。。

月華、敏棋你們現在好嗎?

回覆 引用 TOP

元朗好多隱世美食

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 keyman98 於 2020-10-12 08:53 PM 發表

又係個d自以為自己住的地方好方便,你咪問下可否一小時內坐公共交通工具去到晒以下地方,如果做到都可以說是交通方便,羅湖/屯門/元朗/天水圍/東涌/機場/堅尼地城/香港仔/貝沙灣/小西灣/將軍澳等地,如果全部都可一個小時內去到便交通方便,之前有傻仔話荃灣是全香港交通好方便,但去羅湖/將軍澳已超過一個鍾,被KO了。 ...
荃灣去羅湖及將軍澳要1個鐘?

話你知, d窮L先想交通方便, 明無?

市區不嬲係中產象徵,例如太古城丶奧運,對比番郊區嘅沙一丶盈翠都係次一等

引用:
原帖由 前往外圍的甩毛 於 2020-10-12 08:36 PM 發表

未完全同意。其實最好係市區邊如荃灣青衣美孚大圍。將軍澳元朗等真係吾就腳。仲有港島東貴過以上吾太多,除笨有精。
呢D已經係郊區,市區之外

引用:
原帖由 Dicklee1997 於 2020-10-12 10:30 PM 發表

話你知, d窮L先想交通方便, 明無?
但大部分人都注重先死,山卡啦世外桃源咁都成世吾值$丶又難放

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 discusskok 於 2020-10-12 09:38 PM 發表

一房,佢無仔女就無問題,試下生兩件睇下佢會點揀
D一房係吾係真係買左住架?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 op42 於 2020-10-12 08:44 PM 發表

綠色線只能去旺角,又過唔到海。黃大仙都自high?朋友住現崇山都唔好意思講。只話九龍東算,真係一樣米養百樣人
綠線係吾太方便
根本得紅方便,而兩線交匯嘅荔景正是全香港最方便

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2020-10-12 10:36 PM 發表

呢D已經係郊區,市區之外
市區較靜半山9龍塘,就算西9都買吾起。邊皮就黎合乎鐵三角就ok。即係中環旺角都係半個鐘頭就到就ok。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]