• 瀏覽: 14,344
  • 回覆: 70
  • 追帖: 1
林鄭plan起動,爆現入巿良機

https://www.youtube.com/watch?v=-MQ3ejuiZ7c&t=19s

個巿價量齊爆升進入香討影片區

熱賣及精選
居屋向隅客, 要兩手準備。 

引用:
原帖由 falconV8 於 2020-10-12 07:13 PM 發表

居屋向隅客, 要兩手準備。 
區區要搶樓了

出返哂嚟啦d人。。

引用:
原帖由 地上的紙巾仔 於 2020-10-12 08:15 PM 發表

出返哂嚟啦d人。。
好多人睇樓

回覆 引用 TOP

本來有新野,但被召喚要上北京面聖先

免責聲明:本人的內容及圖片並不打算向任何人提供任何資訊.並且不構成任何建議.儘管所有資料乃本人秉誠提供.並相信資料之來源可靠.也不表示本人保證任何資料均屬完整.可靠.準確.具時效或適用
引用:
原帖由 stman919 於 2020-10-12 10:06 PM 發表

本來有新野,但被召喚要上北京面聖先
中央支持香港

引用:
原帖由 chkwong 於 2020-10-13 07:16 AM 發表

中央支持香港
係 聼話珠海桂洲島會填海平租俾香港 5年後搞掂填海 然後可以起樓

未有樓嘅,用林鄭plan上車唔錯,不過小心個盤開價太高的話,要守好一段時間

Don't bother people for help without first trying to solve the problem yourself.

引用:
原帖由 awongyuk 於 2020-10-13 08:02 AM 發表

未有樓嘅,用林鄭plan上車唔錯,不過小心個盤開價太高的話,要守好一段時間
換樓 補多少少買大D就無所謂

不過上車8百萬  靠借6百萬上會 就十分危險

當家庭月入5萬 唔食唔飲都要十幾年先還得玩

香港國際地位已經江河直下 連made in HK都無埋 香港已經對大陸無乜利用價值 好似以前每年3~5%經濟增長已經無可能

低人工增長下 用8成按入市 相當大風險

引用:
原帖由 jasons1 於 2020-10-13 08:11 AM 發表

香港國際地位已經江河直下 連made in HK都無埋 香港已經對大陸無乜利用價值 好似以前每年3~5%經濟增長已經無可能

低人工增長下 用8成按入市 相當大風險 ...
所以政府唔會俾樓巿跌

引用:
原帖由 jasons1 於 2020-10-13 08:11 AM 發表

基於現時能力的確算係供樓吃力的,但回想起邊個時代,打工嘅供樓係輕鬆呢?只係科網爆破,沙士之後早期直到2010呢十年左右,如果真能把握呢十年內買樓當然現在應不只一個物業啦!
把握唔到要上車,就要吃力啲,但比較再早年代利率8%以上時代,現在供到樓5-6年已經好穩陣,唔計升唔升,往後應唔怕供唔起。頭5-6年的確要忍受食平啲,用慳啲,少出街,多做兼職搵外快等等,但係邊個打工仔唔使捱苦呢?

Don't bother people for help without first trying to solve the problem yourself.

引用:
原帖由 awongyuk 於 2020-10-13 10:39 AM 發表

基於現時能力的確算係供樓吃力的,但回想起邊個時代,打工嘅供樓係輕鬆呢?只係科網爆破,沙士之後早期直到2010呢十年左右,如果真能把握呢十年內買樓當然現在應不只一個物業啦!
把握唔到要上車,就要吃力啲,但比較再早年代利率8%以上時代,現在供到樓5-6年已經好穩陣,唔計升唔升,往後應唔怕供唔起。頭5-6年的確要忍受食平啲,用慳啲,少出街,多做兼職搵外快等等,但係邊個打工仔唔使捱苦呢? ...
我2000年入市 儲左幾層樓 舊年高位賣左其中一層 hold住成千萬cash

而家先買港樓 太遲了 香港前景暗淡 樓價又貴 升值潛力低 風險大

引用:
原帖由 jasons1 於 2020-10-13 10:48 AM 發表

我2000年入市 儲左幾層樓 舊年高位賣左其中一層 hold住成千萬cash

而家先買港樓 太遲了 香港前景暗淡 樓價又貴 升值潛力低 風險大
你咁叫進可攻退可守,點都得

免責聲明:本人的內容及圖片並不打算向任何人提供任何資訊.並且不構成任何建議.儘管所有資料乃本人秉誠提供.並相信資料之來源可靠.也不表示本人保證任何資料均屬完整.可靠.準確.具時效或適用
引用:

月入5 皮都借到咁多咩?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]