• 瀏覽: 23,270
  • 回覆: 178
  • 追帖: 1
大圍新盤證明好多人想買樓,氣氛旺返晒,新一輪升浪又展開

熱賣及精選
同意樓主
不過阿媽係女人既事實
無乜討論價值

主樓布陣/預熱末季樓市小陽春\美聯物業住宅部行政總裁 布少明

http://www.takungpao.com.hk/finance/236134/2020/1010/506831.html

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chkwong 於 10/10/2020 22:21 發表

同意, 銷售氣氛肯定旺烈。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chkwong 於 2020-10-10 10:21 PM 發表

平過市價就一定多人搶,幾時都一樣

你試下叫sea to sky三四房減三成價呀,立即迫爆售樓廳

叫先前平賣撻訂果D

情何以堪………………

引用:
原帖由 chkwong 於 2020-10-10 10:21 PM 發表

萬9幾蚊尺也餓狗搶食一樣, 淡淡如何面對

引用:
原帖由 西北禪師 於 2020-10-10 11:15 PM 發表

萬9幾蚊尺也餓狗搶食一樣, 淡淡如何面對
荃西二手都做緊19K啦,新盤唔使俾傭,仲有2%傢俬禮券送,即係18K,平過市價好多呀

你睇下sea同預半生賣成點先啦

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2020-10-10 11:19 PM 發表

荃西二手都做緊19K啦,新盤唔使俾傭,仲有2%傢俬禮券送,即係18K,平過市價好多呀
平過市價? 名城幾錢尺?

引用:
原帖由 西北禪師 於 2020-10-10 11:20 PM 發表

平過市價? 名城幾錢尺?
名城十年舊樓,又唔系上蓋,邊有得比

你睇荃西環宇VS海之戀,都差3~4K呎價啦

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2020-10-10 11:22 PM 發表

名城十年舊樓,又唔系上蓋,邊有得比

你睇荃西環宇VS海之戀,都差3~4K呎價啦
雖然名城在新盤旁, 就當你對 15K+3K = 18K, 怎樣平過市價?
不要盲唱淡吧

引用:
原帖由 西北禪師 於 2020-10-10 11:25 PM 發表

雖然名城在新盤旁, 就當你對 15K+3K = 18K, 怎樣平過市價?
不要盲唱淡吧
其實無平到

雞本上呢啲係好幼稚嘅睇法,其實你個盤開得平,或者叫做貼少少,就會有人買,比較近期就有萬科長沙灣個盤,同區嘅恆大盤基本上係死咗,之後要靠加傭減價先郁番。其實香港人好善忘只要你話畀佢聽有著數,就會去趁墟。

引用:
原帖由 chkwong 於 2020-10-10 11:30 PM 發表

其實無平到
不便宜也多人搶, 淡淡無法面對

引用:
原帖由 西北禪師 於 2020-10-10 11:32 PM 發表

不便宜也多人搶, 淡淡無法面對
咁閣下覺得是平定係貴先?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]