• 瀏覽: 7,340
  • 回覆: 80
  • 追帖: 4
例如,花二百萬多一點買套豪豪地的房,買部車。然後你一日24小時會點用? 就算你攬女都不能攬足24小時掛? 去旅行,去海邊,去浸溫泉,去食下野?我可能會種下野,養下動物,行下山。

然後,仲有乜野可以做。 大家交流下點樣生活,無咁悶。

熱賣及精選
買部單車周圍踩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 唯真唯善 於 2020-10-10 01:17 PM 發表

例如,花二百萬多一點買套豪豪地的房,買部車。然後你一日24小時會點用? 就算你攬女都不能攬足24小時掛? 去旅行,去海邊,去浸溫泉,去食下野?我可能會種下野,養下動物,行下山。

然後,仲有乜野可以做。 大家交流下點樣生活,無咁悶。 ...
如果係三線城市,可考慮開間公司,做乜都好,最緊要係唔會蝕大錢既,起碼收支平衡,有幾十員工幫手既,可以藉此建立少少網絡,同埋提升自己社會地位,做其他事會方便啲

風箏有風, 海豚有海
我存在在, 我的存在
所以明白, 所以離開
所以不再, 為愛而愛
引用:
原帖由 唯真唯善 於 2020-10-10 01:17 PM 發表

然後,仲有乜野可以做。 大家交流下點樣生活,無咁悶。 ...
其實超悶, 無壓力打工,係最正!
我係上巿公司出身, 好多特別女同事, 唔係為錢打工
一係屋企有, 一係老公有

日日fashion show.........既junior

梗系揸靚車成日開飯飲酒唱K溝女啦

cheng

回覆 引用 TOP

係大陸玩下航拍機遊山玩水都幾好,如果你地有家庭會點安排子女的教育?

我打算比佢地係香港讀完中三就去外國讀書,比佢地自立一下。

我未見過有一個朝代, 會因為領袖身邊多左幾隻擦鞋狗而變得強大.
正常咁生活囉,

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 stevenhendry 於 2020-10-10 02:06 PM 發表

如果係三線城市,可考慮開間公司,做乜都好,最緊要係唔會蝕大錢既,起碼收支平衡,有幾十員工幫手既,可以藉此建立少少網絡,同埋提升自己社會地位,做其他事會方便啲 ...
如果通返關後,我可能將香港同內地的貨物帶上帶落做下買賣,生活無咁悶。

我未見過有一個朝代, 會因為領袖身邊多左幾隻擦鞋狗而變得強大.
引用:
原帖由 唯真唯善 於 2020-10-10 03:17 PM 發表

如果通返關後,我可能將香港同內地的貨物帶上帶落做下買賣,生活無咁悶。
乜貨物?

千零萬係內地,當佢有4%回報,其實一年有四,五十萬使費。 當你一個月使3萬存少少,基本上使唔哂。

回覆 引用 TOP

哪裡有4%回報?

人民幣定期3厘多

cheng

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 唯真唯善 於 2020-10-10 03:15 PM 發表

係大陸玩下航拍機遊山玩水都幾好,如果你地有家庭會點安排子女的教育?

我打算比佢地係香港讀完中三就去外國讀書,比佢地自立一下。
去外國讀書即時冇咗幾百個

肇慶算唔算三線?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 rawong 於 2020-10-10 05:11 PM 發表

去外國讀書即時冇咗幾百個
在外國每周可以工作20小時

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]