• 瀏覽: 2,863
  • 回覆: 38
引用:
原帖由 icantstop 於 2020-10-17 18:00 發表

明天可能宣布放寬辣椒7天,然後review,好似限敍令咁!?
工商鋪跌左超過一半先減辣一成, 私宅跌果少少就叫減辣

熱賣及精選
因為樓市辣招係一個錯誤嘅決定

樓巿不系升到無晒朋友咪?

引用:
原帖由 sunday8999 於 17-10-2020 07:40 PM 發表

工商鋪跌左超過一半先減辣一成, 私宅跌果少少就叫減辣
私宅真係跌好少,而且好野比人搶得好快!

唔使減辣,AA 乞食

引用:
原帖由 跑步人生 於 2020-10-9 09:45 AM 發表

樓市係香港經濟命脈, 減辣可以救香港經濟

現在香港樓市有太多辣招,將市場綁得實一實,許多中小企東主的住宅及非住宅資產被綁到動彈不得,當經濟逆境之時,他們就無法賣樓套現自救。莫說爭取資金維持員工生繼,企業本身也欠缺現金週轉,難以營運。政府在樓市減辣撤辣,釋放民間財富,是挽救香港上佳辦法,不費政府分毫。
近幾年香港遭受到美國與中國貿易戰衝擊,本港又有社會事情發生,今年又遭到新型肺炎的蹂 ...
炒樓新措施。

冇辣招
好易又大冧市
大亂

穩陣勝於一切

引用:
原帖由 bigmouth2006 於 2020-10-18 09:30 AM 發表

冇辣招
好易又大冧市
大亂

穩陣勝於一切
aa呀頭
真係唔識㗎

香港人有錢到爆
使撚救港
我哋 炒樓,買起全世界都得
嚇死特朗普習大大

引用:
原帖由 跑步人生 於 2020-10-9 09:45 發表

現在香港樓市有太多辣招,將市場綁得實一實,許多中小企東主的住宅及非住宅資產被綁到動彈不得,當經濟逆境之時,他們就無法賣樓套現自救。莫說爭取資金維持員工生繼,企業本身也欠缺現金週轉,難以營運。政府在樓市減辣撤辣,釋放民間財富,是挽救香港上佳辦法,不費政府分毫。
近幾年香港遭受到美國與中國貿易戰衝擊,本港又有社會事情發生,今年又遭到新型肺炎的蹂 ...
您話,
正燈神
應該開"對畫"

好似講漏咗幾個字喎救港地產代理嘅經濟!呢個光頭佬你信佢一成都全家失明!如果想有生意又唔見你話佣金兩折?

淨係1000-2000萬做七成都幫到好多想換樓嘅人

引用:
原帖由 跑步人生 於 2020-10-9 09:45 AM 發表

點解要減,餓死AA唔好?

引用:
原帖由 witcher 於 2020-10-17 05:43 PM 發表

正一傻傻廢淡淡
睇下今日幾多
一人買幾層柏傲莊
就算再加辣都會去搶
洗撚減辣
冇錯

可能要加辣就真?

引用:
原帖由 Hikaru.Fuyumi 於 2020-10-18 11:06 AM 發表

淨係1000-2000萬做七成都幫到好多想換樓嘅人
機會不大

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]