• 瀏覽: 7,291
  • 回覆: 15
  • 追帖: 1
想請教下,
1)而家開店係咪一定要保證金?唔比有咩唔同左?

2) 我係taobao用全名搜尋,都搵唔到我出售中的貨物?  設定問題??

thx ching~~

熱賣及精選
引用:
原帖由 不動尊 於 2020-10-1 10:09 PM 發表

想請教下,
1)而家開店係咪一定要保證金?唔比有咩唔同左?

2) 我係taobao用全名搜尋,都搵唔到我出售中的貨物?  設定問題??

thx ching~~
我好多年前開過
1) 當時要俾1千3 唔俾冇得開鋪
但果陣仲可以用閑魚
2) 唔知道

我都想知

我也想請教下

淘寶店最好既時機過晒
如果7-8年前開就OK
宜家用黎搵2餐都難到嘔, 回頭是岸

宜家平台好難賺錢, amazon都一樣咁難

睦有关
1)要保證金 , 類目唔同保證金都唔同, 1000-100000都有.
2) 首先睇睇你既item搜尋出黎有幾多頁先? 如果係大路野,有成幾十頁什至上百頁,見唔到你既item有幾出奇. 要推前默認排名在外孚俾錢TB買流量參加活動例如聚划算,加入天貓國際etc.... , 或者爆款成交高

我就用緊3 , 只賣偏門野,TB search都唔會超過2頁,只要睇住頭幾位既成功量再剛好刷得過佢或差唔多就夠, 甘就冇search唔到既問題.

要保證金,深圳宜家對港人創業有好多利好政策,條件OK可以考慮係深圳開公司

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 出入懷舊的世界 於 2021-2-10 11:51 PM 發表

下面是我開的陶寶店,0成本,但賣不出去。
https://shop166325776.world.taobao.com/
請問怎樣可以令0成本?
我都得閒無事想試下

依家平台很多 大陸有拼多多京東和淘寶等多個平台 賺錢很唔容易嘅,之不過真嘅很開心你能有咁嘅思路

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]