• 瀏覽: 6,469
  • 回覆: 137
  • 追帖: 1
中原地產荃灣海之戀第二分行B組分行經理林恩信表示,一手新盤熱賣,刺激樓市升溫,二手市場買家擔心新盤向隅客回流二手市場,入市競爭轉趨激烈,故紛紛加快入市。荃灣區於剛過去的周末錄得12宗二手成交,市況熱鬧。

環宇海灣2座高層D室,實用面積487平方呎,兩房間隔,叫價850萬元,議價後以838萬元成交,實用呎價17207元。買家為同屋苑租客,屬意屋苑樓齡新,設有大型會所,而且步行至西鐵站及鄰近的大型商場只需約5分鐘步程,十分方便。上址附有靚裝修,遠望中環及昂船洲大橋,景色怡人,見價錢合預算,遂火速拍板入市做業主。原業主於2014年以545萬元入市,持貨6年,帳面獲利293萬元,單位升值54%。

環宇海灣現時約有80個放盤,當中兩房放盤約20個,叫價由730萬元至880萬元不等,當中可睇樓的約6個。

荃西旺風吹到去環宇,差不多同類新高,勁👍

https://ps.hket.com/article/2764 ... 租客斥838萬入市?mtc=60037

熱賣及精選
調景嶺都會都係八球幾兩房,正常價錢

回覆 引用 TOP

荃灣勁

回覆 引用 TOP

環宇咁差都咁貴

環宇得四房先可以住人

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2020-9-28 11:10 PM 發表

環宇咁差都咁貴
點解差?5 分鐘去荃西?

引用:
原帖由 股票輸爆廠 於 2020-9-28 10:49 PM 發表

中原地產荃灣海之戀第二分行B組分行經理林恩信表示,一手新盤熱賣,刺激樓市升溫,二手市場買家擔心新盤向隅客回流二手市場,入市競爭轉趨激烈,故紛紛加快入市。荃灣區於剛過去的周末錄得12宗二手成交,市況熱鬧。

環宇海灣2座高層D室,實用面積487平方呎,兩房間隔,叫價850萬元,議價後以838萬元成交,實用呎價17207元。買家為同屋苑租客,屬意屋苑樓齡新,設有大型會所,而且步行至西鐵站及鄰近 ...
環宇海灣都838
咁新三寶九百幾真係一啲都唔貴

如果市好,反價啦,仲議價後賣

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2020-9-28 11:10 PM 發表

環宇咁差都咁貴
你識條鏈咩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 niceowlowl 於 2020-9-28 11:30 PM 發表

如果市好,反價啦,仲議價後賣
嗰時乜嘢價冇乜嘢價囉總之呢個價就係差不多同類新高

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 BayernDortmund 於 2020-9-28 11:29 PM 發表

環宇海灣都838
貴成M都話值?大家都冇地鐵要駁車

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 BayernDortmund 於 2020-9-28 11:29 PM 發表

環宇海灣都838
環宇800 頭,上年買映日灣咪仲坐哂艇

引用:
原帖由 冬眠勁考試 於 2020-9-28 11:38 PM 發表

環宇800 頭,上年買映日灣咪仲坐哂艇
咁映日灣質素高少少
地點發展商
都好啲啲

引用:
原帖由 BayernDortmund 於 2020-9-28 11:40 PM 發表

咁映日灣質素高少少
地點發展商
都好啲啲
地點遠呀,又唔近西鐵;億京呢個發展啇好咩? 映日2 房都要800 幾, 不如買上蓋?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]