• 瀏覽: 35,169
  • 回覆: 356
  • 追帖: 9
有成三分一倉都係呢隻阿里巴巴,其他已經早幾日清哂倉,得返呢隻,帳面輸緊7%,有冇大神指點可以點做?溝正股?買牛博反彈走?

熱賣及精選
溝貨根本唔實際...
你呢隻平其他又係平..
狂集中哂一隻一隻唔升就大獲野..
股票根本可以變化好大...冇人可預測未來
我冇見過巴菲特狂啄住一隻狂買..
佢都係狂買新野..好多種類股票

道指265做左雙底, 唔使咁緊張喎

年青一輩未經歷過2008年第一次上市 唔知結果?

引用:
原帖由 將軍大人888 於 2020-9-27 06:08 PM 發表

有成三分一倉都係呢隻阿里巴巴,其他已經早幾日清哂倉,得返呢隻,帳面輸緊7%,有冇大神指點可以點做?溝正股?買牛博反彈走?
螞蟻招股時你就會笑哈哈

引用:
原帖由 manhoman 於 2020-9-27 06:22 PM 發表

溝貨根本唔實際...
你呢隻平其他又係平..
狂集中哂一隻一隻唔升就大獲野..
股票根本可以變化好大...冇人可預測未來
我冇見過巴菲特狂啄住一隻狂買..
佢都係狂買新野..好多種類股票 ...
認同不能All In 一隻和同類股,否則買中匯豐,越溝越死

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 將軍大人888 於 2020-9-27 06:08 PM 發表

坐下先囉,好快彈番啫

引用:
原帖由 hungbobo1234 於 2020-9-27 07:54 PM 發表

坐下先囉,好快彈番啫
好唔好溝?我仲有3分2 倉位現金

引用:
原帖由 sylim 於 2020-9-27 06:29 PM 發表

年青一輩未經歷過2008年第一次上市 唔知結果?
新手 今年先玩股票!好唔好彩撞正疫情底21300,再來一個立法落到22500,呢下就美股泡沫23000,點解咁唔好彩。年頭到依家成個倉輸左3%

阿里巴巴喺美國上市正氣好多,亂咁嚟俾人告九死

引用:

我由$200 開始買,一直到$28x ,有乜好驚,$300 見😊有阿里雲,這舊雲保平安

引用:
原帖由 charlottesai220 於 2020-9-27 09:35 PM 發表

阿里巴巴喺美國上市正氣好多,亂咁嚟俾人告九死
你唔係以為好多公司係唔正氣比美國搞咁搞笑掛。抖音,微訊 邊方面有違反美國法律?阿里冇比人搞,原因係咩?你睇下阿里背後的大機構大財團係邊位有關係?

引用:
原帖由 將軍大人888 於 2020-9-27 08:46 PM 發表

好唔好溝?我仲有3分2 倉位現金
我平均267星期五都無溝, 買太多同一隻唔太好

引用:
原帖由 將軍大人888 於 2020-9-27 11:02 PM 發表

你唔係以為好多公司係唔正氣比美國搞咁搞笑掛。抖音,微訊 邊方面有違反美國法律?阿里冇比人搞,原因係咩?你睇下阿里背後的大機構大財團係邊位有關係? ...
你仲搞笑啦,邊隻眼見到我話佢唔會俾美國佬搞
咁能大隻係美國上市就好少亂九咁向下炒,俾人集體訴訟告九死啦。仲有阿里有好多美資基金揸住,如困字節跳動唔係有美資基金做股東幫手遊說一早好似華為咁俾人煮死

回覆 引用 TOP

救命?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]