• 瀏覽: 10,727
  • 回覆: 93
  • 追帖: 2
【前世今生】大圍站上蓋項目新盤蓄勢待發 前身原來係遊樂場?!

大圍已經多年沒有新盤推出,而新世界旗下位於大圍站上蓋項目正醞釀推出市場。由於項目規模大型,共提供逾3000單位,因而成爲本年度備受矚目的新盤之一。但原來在幢幢高樓背後,這裡曾是為無數人帶來歡樂的遊樂場。

https://ps.hket.com/article/2762620?r=cpsdlc

大圍名城位置, 前身是單車公園及駕駛學院, 勾起不少回憶, 這處發展, 一日千里。

熱賣及精選
醖釀到下年啦
年尾唔會推盤
銀行唔再做mortgage

吹左成半成,周圍賣廣告,都吾賣,奇奇怪怪

引用:
原帖由 iwantsushi 於 2020-9-27 12:31 PM 發表

吹左成半成,周圍賣廣告,都吾賣,奇奇怪怪
要改價單呀
名城係咁插
佢仲點賣24k
同埋之前地盤爆肺炎要停工

係咪有400幾萬嘅劏房
諗住狗衝
有冇AA幫手入水分飛

回覆 引用 TOP

我記得前身好似係啲劏車場,當年坐火車經過時見到好多車呔擺喺度。

引用:
原帖由 得閒看看 於 27/9/2020 13:44 發表

我記得前身好似係啲劏車場,當年坐火車經過時見到好多車呔擺喺度。
無錯。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 falconV8 於 2020-9-27 11:16 AM 發表

【前世今生】大圍站上蓋項目新盤蓄勢待發 前身原來係遊樂場?!

大圍已經多年沒有新盤推出,而新世界旗下位於大圍站上蓋項目正醞釀推出市場。由於項目規模大型,共提供逾3000單位,因而成爲本年度備受矚目的新盤之一。但原來在幢幢高樓背後,這裡曾是為無數人帶來歡樂的遊樂場。

https://ps.hket.com/article/2762620?r=cpsdlc

大圍名城位置, 前身是單車 ...
青山原是我身邊伴....
是誰令青山也變...
又是誰令碧海也變......

雖則物業能令我改善生活, 然而以往回憶確是被磚頭蓋染了

突然感觸起來

成日都話下季 下左成年 有古怪

引用:
原帖由 MHVMHV 於 2020-9-27 03:53 PM 發表

成日都話下季 下左成年 有古怪
等大陸開關

要拖到依家都唔肯賣,睇個勢都貴

引用:
原帖由 a200 於 2020-9-27 04:58 PM 發表

等大陸開關

要拖到依家都唔肯賣,睇個勢都貴
政府都未批預售 點賣?

依啲大型項目 通常要12~18個月才批準預售

引用:
原帖由 stepup367 於 27/9/2020 15:09 發表

青山原是我身邊伴....
是誰令青山也變...
又是誰令碧海也變......

雖則物業能令我改善生活, 然而以往回憶確是被磚頭蓋染了

突然感觸起來
往日如煙。

回覆 引用 TOP

之前好似叫青龍水上樂園,有個滑水梯,好似有個意外話有個人玩玩下滑水梯飛咗出嚟出嚟

引用:
原帖由 jon_jon 於 2020-9-27 12:32 PM 發表

要改價單呀
名城係咁插
佢仲點賣24k
同埋之前地盤爆肺炎要停工
名城插咩?

引用:
原帖由 jasons1 於 2020-9-27 17:47 發表

政府都未批預售 點賣?

依啲大型項目 通常要12~18個月才批準預售
一早巳經批左

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]